DXN ganoderma kávé webshop

Csokis muffinok Édes muffinok

Csokis-túrós muffin recept

Csokis-túrós muffin

Ezt a csokis-túrós muffin receptet igazi csokirajongóknak találták ki. A csoki és a túró ízkombinációja nem csak egy finom süteményt eredményez, de garantáltan kellemesen el is lehet vele telni. Ha ez a recept tetszett, próbáld ki a búvártúrós muffint is. Nagyon hasonlít egymásra a két süti.

Csokis-túrós muffin hozzávalók

  • 15 dkg túró
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál tej
  • 20 dkg liszt
  • 1 csomag csokis pudingpor (40 g-os)
  • másfél teáskanál sütőpor
  • 1/2 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 tojás
  • 15 dkg cukor
  • 80 ml olaj
  • 2,5 dl író vagy kefir
  • 15 dkg csokireszelék

Csokis-túrós muffin elkészítése

  1. Vajazzuk ki a muffinformákat, hogy könnyebben kijöjjenek a sütik, miután elkészültek.
  2. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Amíg a sütő melegszik, elkészítjük a muffintésztát.
  3. Egy tálban keverjük össze a túrót, a vaníliás cukrot és a tejet, majd tegyük egy kicsit félre.
  4. Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, a csokis pudingport, valamint a sütőport és a szódabikarbónát, majd ezt is tegyük kicsit félre.
  5. Egy harmadik tálban lágyan verjük fel a tojásokat. Ehhez adjuk hozzá a cukrot, az olajat és az írót. Ha nincs írónk, helyettesíthetjük kefirrel.
  6. A tojásos keverékhez adagoljuk hozzá a lisztes keveréket és közben mindig keverjünk rajta néhányat.
  7. Ehhez a masszához adjuk hozzá a csokireszeléket is és jól dolgozzuk össze.
  8. A kivajazott muffin formákat félig töltsük meg csokis masszával.
  9. Mindegyik tetejére tegyünk 1-1 evőkanállal a túrós keverékből.
  10. Majd fedjük be a maradék csokis tésztával. Ügyeljünk az egyenletes elosztásra.
  11. Ezután betehetjük a muffinokat az előmelegített sütőbe. Körülbelül 20-25 percig süssük.

Tipp:

Várjunk 5-8 percet a mufffinok formákból való kiszedésével, nehogy szétszakadjon a tészta.

Jó étvágyat!

Ha tetszett a recept, oszd meg másokkal is vagy mentsd el magadnak!

Ezek a muffin receptek is érdekelhetnek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük