Búvártúrós muffin recept

A búvártúrós muffin elnevezését egy merülő búvárra emlékeztető jellegzetességéről kapta. Ugyanis a nyers tészta tetejére kanalazott túrókrém a muffin sütése közben a tészta alá merül, de legalábbis belesüllyed a tésztába.
Eredetileg ez egy tepsiben sült, majd kockára vágott sütemény, azonban muffinként is remekül megállja a helyét.
Búvártúrós muffin hozzávalók
A muffin tésztája:
- 35 dkg liszt
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 tojás
- 20 dkg cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1,5 dl étolaj
- 5 dl kefir
Túrókrém a tetejére:
- 50 dkg túró
- 5 dkg cukor
- kevés reszelt citromhéj
- 10 dkg mazsola (elhagyható)
- 2 tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 12 dkg vaj
Búvártúrós muffin elkészítése
- Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
- Vajazzuk ki a muffinformákat.
- Egy tálban keverjük össze a lisztet, szódabikarbónát és a kakaót.
- Egy másik tálban verjük fel a tojást, majd keverjük hozzá a cukrot, vaníliás cukrot, olajat és a kefirt.
- Majd a nedves összetevőkkel teli (tojásos) tálhoz keverjük hozzá a száraz (lisztes) összetevőket.
- Ezt követően a tésztát a muffin formák 3/4-éig megtöltjük.
- Majd jöhet a túrókrém elkészítése: A túrókrém hozzávalóit keverjük össze egy tálban. Ha mazsolát is teszünk bele, azt csak a legvégén adjuk a keverékhez, miután minden más összetevőt jól eldolgoztunk.
- Ha kész vagyunk, kanalazzunk a muffinok tetejére túrókrém kupacokat.
- Tegyük be az előmelegített sütőbe és körülbelül 20-25 perc alatt süssük készre.
Jó étvágyat!