|

Búvártúrós muffin recept

Búvártúrós muffin

A búvártúrós muffin elnevezését egy merülő búvárra emlékeztető jellegzetességéről kapta. Ugyanis a nyers tészta tetejére kanalazott túrókrém a muffin sütése közben a tészta alá merül, de legalábbis belesüllyed a tésztába.

Eredetileg ez egy tepsiben sült, majd kockára vágott sütemény, azonban muffinként is remekül megállja a helyét.

Búvártúrós muffin hozzávalók

A muffin tésztája:

  • 35 dkg liszt
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 tojás
  • 20 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1,5 dl étolaj
  • 5 dl kefir

Túrókrém a tetejére:

  • 50 dkg túró
  • 5 dkg cukor
  • kevés reszelt citromhéj
  • 10 dkg mazsola (elhagyható)
  • 2 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 12 dkg vaj

Búvártúrós muffin elkészítése

  1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
  2. Vajazzuk ki a muffinformákat.
  3. Egy tálban keverjük össze a lisztet, szódabikarbónát és a kakaót.
  4. Egy másik tálban verjük fel a tojást, majd keverjük hozzá a cukrot, vaníliás cukrot, olajat és a kefirt.
  5. Majd a nedves összetevőkkel teli (tojásos) tálhoz keverjük hozzá a száraz (lisztes) összetevőket.
  6. Ezt követően a tésztát a muffin formák 3/4-éig megtöltjük.
  7. Majd jöhet a túrókrém elkészítése: A túrókrém hozzávalóit keverjük össze egy tálban. Ha mazsolát is teszünk bele, azt csak a legvégén adjuk a keverékhez, miután minden más összetevőt jól eldolgoztunk.
  8. Ha kész vagyunk, kanalazzunk a muffinok tetejére túrókrém kupacokat.
  9. Tegyük be az előmelegített sütőbe és körülbelül 20-25 perc alatt süssük készre.

Jó étvágyat!

Ha tetszett a recept, mentsd el, oszd meg másokkal, írd meg kommentben!

Similar Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük