Gesztenyés muffin hozzávalók

- 8,5 dkg margarin
- 12 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 tojás
- pár csepp rum aroma
- 15 dkg megpuhított gesztenyepüré
- 1,25 dl tej
- 20 dkg liszt
- 1,5 kávéskanál sütőpor
- kevés fahéj
- 5 dkg mazsola
Gesztenyés muffin elkészítése
A margarint a cukorral, a vaníliás cukorral, a tojásokkal, pár csepp rum aromával, a gesztenyepürével habosra keverjük, majd belekeverjük a tejet is. Hozzáadjuk a sütőporral és fahéjjal elkevert lisztet is. Jól eldolgozzuk, majd beleszórjuk a mazsolát is. Előmelegített sütőben 200 fokon körülbelül 20 percig sütjük.
Tipp: a mazsola még ízletesebb, ha előtte rumaromás vízbe áztatjuk. A tetejét csokoládédarával is díszíthetjük.