DXN ganoderma kávé webshop

Édes muffinok

Gesztenyés muffin recept

Gesztenyés muffin

Gesztenyés muffin hozzávalók

  • 9 dkg margarin
  • 12 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 tojás
  • 30 ml rum aroma
  • 15 dkg megpuhított gesztenyepüré
  • 1,25 dl tej
  • 20 dkg liszt
  • 1,5 kávéskanál sütőpor
  • 1 csapott teáskanál fahéj
  • 5 dkg mazsola

Gesztenyés muffin elkészítése

  1. A sütőt 200 fokra előmelegítjük és a muffin formákat kivajazzuk.
  2. Egy pohárba öntsük bele a tejet és a rumaromát, majd áztassuk meg benne néhány percre a mazsolákat.
  3. Összekeverjük egy tálban a száraz összetevőket: liszt, sütőpor, fahéj.
  4. Egy másik tálban habosra keverjük a tojásokat margarinnal, cukorral és vaníliás cukorral.
  5. Ehhez a tojásos keverékhez adjuk hozzá a megpuhított gesztenyepürét.
  6. Szintén a tojásos-gesztenyés keverékhez öntsük hozzá a mazsolás-rumos tejet. Keverjük jól össze.
  7. A száraz összetevőket keverjük össze a nedves összetevőkkel.
  8. Adagoljuk a nyers tésztát muffin formákba (kb 2/3-áig), majd 200 fokon süssük körülbelül 20 percig.

Jó étvágyat!

Ha tetszett a recept, oszd meg másokkal is vagy mentsd el magadnak!

Ezek a muffin receptek is érdekelhetnek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük