DXN ganoderma kávé webshop

Édes muffinok Gyümölcsös muffinok Zöldséges muffinok

Puha, omlós répás muffin recept

Omlós répás muffin almával, mazsolával

Szuper finom, enyhén édes répás muffin recept hozzáadott mazsolával és almával. Kiváló választás a reggeli kávé mellé. Ha egyszer megkóstoltad, biztosan felveszed a receptgyűjteményedbe.

Omlós répás muffin hozzávalók

Előkészítés: 15 perc | Sütés: 25 perc | Összesen: 40 perc

Mennyiség: Kb 12 darab muffin

  • 2 bögre liszt
  • 3 teáskanál sütőpor
  • 2 teáskanál fahéj
  • 1/2 teáskanál só
  • 1 bögre cukor
  • 1 bögre növényi olaj
  • 3 db tojás
  • 2 bögre nyers sárgarépa felaprítva
  • 1 db alma meghámozva és felaprítva
  • 1/2 bögre mazsola

Így készítsd el ezt a finom répás muffint

  1. Melegítsd elő a sütőt 190 Celsius fokra.
  2. Béleld ki a muffinformákat papírkapszlikkal, vagy vajazd ki a formákat.
  3. Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, sütőport , fahéjat és a sót.
  4. Egy másik tálban keverd össze a cukrot, olajat, tojásokat.
  5. A nedves hozzávalókat add hozzá a száraz összetevőkhöz és keverd össze.
  6. A keverékhez forgasd hozzá a répát, almát és a mazsolát.
  7. Adagold a masszát az előkészített muffin formák 3/4-éig.
  8. Süsd a muffinokat 25-29 percig, vagy amíg a tetejük aranybarna nem lesz.
  9. Fogpiszkálóval ellenőrizd, hogy a tészta közepe átsült-e.

Jó étvágyat! 🙂

Tippek:

  1. A muffinokat légmentesen záródó edényben tartva maximum 5 napig fogyaszthatóak.
  2. Ha egy szelet kenyeret teszel a tárolóedénybe, az segít felszívni a felesleges nedvességet.
  3. Ha teljesen kihűltek a muffinok, cipzáras tasakban még 1 hónapig tárolhatóak fagyasztóban.

Recept és kép forrása: spendwithpennies.com

Ha tetszett a recept, oszd meg másokkal is vagy mentsd el magadnak!

Ezek a muffin receptek is érdekelhetnek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük