Puha, omlós répás muffin recept

Omlós répás muffin almával, mazsolával

Szuper finom, enyhén édes répás muffin recept hozzáadott mazsolával és almával. Kiváló választás a reggeli kávé mellé. Ha egyszer megkóstoltad, biztosan felveszed a receptgyűjteményedbe.

Omlós répás muffin hozzávalók

Előkészítés: 15 perc | Sütés: 25 perc | Összesen: 40 perc

Mennyiség: Kb 12 darab muffin

  • 2 bögre liszt
  • 3 teáskanál sütőpor
  • 2 teáskanál fahéj
  • 1/2 teáskanál só
  • 1 bögre cukor
  • 1 bögre növényi olaj
  • 3 db tojás
  • 2 bögre nyers sárgarépa felaprítva
  • 1 db alma meghámozva és felaprítva
  • 1/2 bögre mazsola

Így készítsd el ezt a finom répás muffint

  1. Melegítsd elő a sütőt 190 Celsius fokra.
  2. Béleld ki a muffinformákat papírkapszlikkal, vagy vajazd ki a formákat.
  3. Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, sütőport , fahéjat és a sót.
  4. Egy másik tálban keverd össze a cukrot, olajat, tojásokat.
  5. A nedves hozzávalókat add hozzá a száraz összetevőkhöz és keverd össze.
  6. A keverékhez forgasd hozzá a répát, almát és a mazsolát.
  7. Adagold a masszát az előkészített muffin formák 3/4-éig.
  8. Süsd a muffinokat 25-29 percig, vagy amíg a tetejük aranybarna nem lesz.
  9. Fogpiszkálóval ellenőrizd, hogy a tészta közepe átsült-e.

Jó étvágyat! 🙂

Tippek:

  1. A muffinokat légmentesen záródó edényben tartva maximum 5 napig fogyaszthatóak.
  2. Ha egy szelet kenyeret teszel a tárolóedénybe, az segít felszívni a felesleges nedvességet.
  3. Ha teljesen kihűltek a muffinok, cipzáras tasakban még 1 hónapig tárolhatóak fagyasztóban.

Recept és kép forrása: spendwithpennies.com

Ha tetszett a recept, oszd meg másokkal is vagy mentsd el magadnak!

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top