Puha, omlós répás muffin recept
Szuper finom, enyhén édes répás muffin recept hozzáadott mazsolával és almával. Kiváló választás a reggeli kávé mellé. Ha egyszer megkóstoltad, biztosan felveszed a receptgyűjteményedbe.
Omlós répás muffin hozzávalók
Előkészítés: 15 perc | Sütés: 25 perc | Összesen: 40 perc
Mennyiség: Kb 12 darab muffin
- 2 bögre liszt
- 3 teáskanál sütőpor
- 2 teáskanál fahéj
- 1/2 teáskanál só
- 1 bögre cukor
- 1 bögre növényi olaj
- 3 db tojás
- 2 bögre nyers sárgarépa felaprítva
- 1 db alma meghámozva és felaprítva
- 1/2 bögre mazsola
Így készítsd el ezt a finom répás muffint
- Melegítsd elő a sütőt 190 Celsius fokra.
- Béleld ki a muffinformákat papírkapszlikkal, vagy vajazd ki a formákat.
- Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, sütőport , fahéjat és a sót.
- Egy másik tálban keverd össze a cukrot, olajat, tojásokat.
- A nedves hozzávalókat add hozzá a száraz összetevőkhöz és keverd össze.
- A keverékhez forgasd hozzá a répát, almát és a mazsolát.
- Adagold a masszát az előkészített muffin formák 3/4-éig.
- Süsd a muffinokat 25-29 percig, vagy amíg a tetejük aranybarna nem lesz.
- Fogpiszkálóval ellenőrizd, hogy a tészta közepe átsült-e.
Jó étvágyat! 🙂
Tippek:
- A muffinokat légmentesen záródó edényben tartva maximum 5 napig fogyaszthatóak.
- Ha egy szelet kenyeret teszel a tárolóedénybe, az segít felszívni a felesleges nedvességet.
- Ha teljesen kihűltek a muffinok, cipzáras tasakban még 1 hónapig tárolhatóak fagyasztóban.
Recept és kép forrása: spendwithpennies.com