Almás muffin recept zabpehellyel
A blogon már találhatsz egy almás-zabpelyhes muffint. Ennek most egy másik alternatíváját készítjük el. Az alma és az zabpehely remekül összeillik nem csak egy kiadós zabkásában, de még a muffinban is. Többféleképpen variálhatjuk. Az alapreceptet tovább ízesíthetjük mazsolával, dióval, esetleg csokidarabkákkal. Kinek mi a a kedvence.
Almás muffin hozzávalók
- 2,5 bögre liszt
- 2 bögre zabpehely
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 2 teáskanál fahéj
- 1 teáskanál sütőpor
- 4 tojás
- 1 bögre barnacukor
- 1 bögre olaj
- 3 bögre hámozott, apró kockára vágott alma
- 2 pohár tejföl
Almás muffin elkészítése
- Mint minden sütemény sütésénél, itt is elő kell melegíteni a sütőt. 190 fokot állítsunk be.
- Vegyünk elő egy nagyobb és egy közepes tálat.
- A közepes tálban keverjük össze a száraz összetevőket, név szerint a lisztet, zabpelyhet, szódabikarbónát, fahéjat és a sütőport.
- A nagyobb tálban keverjük össze a nedves összetevőket. Először a tojást verjük fel, majd adjuk hozzá a barnacukrot, olajat és a tejfölt.
- Majd adagoljuk hozzá a nedves összetevőkhöz a száraz összetevőket. Minden kisebb adag hozzáadása után keverjünk egyet a masszán. Ha az összes száraz összetevőt hozzáadtuk, keverjük csomómentesre, de vigyázzunk, ne keverjük túl a tésztát.
- Legvégén hámozzuk meg az almát és vágódeszkán kockázzuk fel, majd adjuk hozzá a tésztához és keverjünk egyet kettőt rajta, hogy mindenhol egyenletesen legyen benne az alma.
- Az almás-zabpelyhes muffin keveréket papírkapszlikkal bélelt muffin formákba öntjük. Minden formát körülbelül a 2/3-áig töltsünk meg.
- Majd tegyük be az előmelegített sütőbe és süssük körülbelül 20-25 percig.
Tipp: Az almát felkockázás helyett reszelhetjük is. Úgy még homogénebb lesz a tészta.
Jó étvágyat!