Almás muffin recept zabpehellyel

Almás muffin zabpehellyel

A blogon már találhatsz egy almás-zabpelyhes muffint. Ennek most egy másik alternatíváját készítjük el. Az alma és az zabpehely remekül összeillik nem csak egy kiadós zabkásában, de még a muffinban is. Többféleképpen variálhatjuk. Az alapreceptet tovább ízesíthetjük mazsolával, dióval, esetleg csokidarabkákkal. Kinek mi a a kedvence.

Almás muffin hozzávalók

  • 2,5 bögre liszt
  • 2 bögre zabpehely
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 2 teáskanál fahéj
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 4 tojás
  • 1 bögre barnacukor
  • 1 bögre olaj
  • 3 bögre hámozott, apró kockára vágott alma
  • 2 pohár tejföl

Almás muffin elkészítése

  1. Mint minden sütemény sütésénél, itt is elő kell melegíteni a sütőt. 190 fokot állítsunk be.
  2. Vegyünk elő egy nagyobb és egy közepes tálat.
  3. A közepes tálban keverjük össze a száraz összetevőket, név szerint a lisztet, zabpelyhet, szódabikarbónát, fahéjat és a sütőport.
  4. A nagyobb tálban keverjük össze a nedves összetevőket. Először a tojást verjük fel, majd adjuk hozzá a barnacukrot, olajat és a tejfölt.
  5. Majd adagoljuk hozzá a nedves összetevőkhöz a száraz összetevőket. Minden kisebb adag hozzáadása után keverjünk egyet a masszán. Ha az összes száraz összetevőt hozzáadtuk, keverjük csomómentesre, de vigyázzunk, ne keverjük túl a tésztát.
  6. Legvégén hámozzuk meg az almát és vágódeszkán kockázzuk fel, majd adjuk hozzá a tésztához és keverjünk egyet kettőt rajta, hogy mindenhol egyenletesen legyen benne az alma.
  7. Az almás-zabpelyhes muffin keveréket papírkapszlikkal bélelt muffin formákba öntjük. Minden formát körülbelül a 2/3-áig töltsünk meg.
  8. Majd tegyük be az előmelegített sütőbe és süssük körülbelül 20-25 percig.

Tipp: Az almát felkockázás helyett reszelhetjük is. Úgy még homogénebb lesz a tészta.

Jó étvágyat!

Ha tetszett a recept, oszd meg másokkal is vagy mentsd el magadnak!

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top