Tejmentes erdei gyümölcsös muffin recept
Tejallergiások is bátran fogyaszthatják ezt a remek tejmentes muffin csodát. Tele van finom, egészséges gyümölccsel, amiket nyáron könnyedén be is szerezhetünk. Könnyű elkészíteni és biztosan el is fog fogyni.
Ha szereted az erdei gyümölcsöket, a muffin tésztájával harmonizálva egy finom, lágy, könnyed és omlós ízvilágot hozhatsz létre. Ne hagyd ki!
Tejmentes erdei gyümölcsös muffin hozzávalók
Előkészítés: 15 perc | Sütés: 15 perc | Összesen: 30 perc
Adag: 10-12 db normál muffin vagy 34-36 db mini muffin
- 100 g tejmentes margarin
- 1 bögre (215 g) porcukor
- 2 tojás
- 2 bögre (300 g) finomliszt
- 2 teáskanál sütőpor
- 1/2 bögre (125 ml) szójatej
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 2 bögre (250 g) erdei gyümölcs mix
Tejmentes erdei gyümölcsös muffin elkészítése
- Melegítsük elő a sütőt 180ºC-ra.
- Béleljük ki papírkapszlikkal a muffin formáinkat.
- Tegyük a margarint és a cukrot egy közepes tálba, és fakanállal keverjük addig, amíg jól össze nem keveredik.
- Egyenként adjuk hozzá a tojásokat, minden egyes hozzáadott tojás után jól keverjük el a masszát.
- Szitáljuk a lisztet és a sütőport a margarinos keverékhez. Keverjük addig, amíg éppen csak össze nem keveredik.
- Adjuk hozzá a tejet és a vaníliát, és ismét keverjük meg.
- Adjuk hozzá az erdei gyümölcsöket, és óvatosan keverjük össze, amíg éppen csak összeáll.
- Kanalazzuk a keveréket a kibélelt muffin formákba.
- Süssük 15 percig, vagy amíg a sütemények közepébe szúrt fogpiszkálót kihúzva száraz nem lesz.
- A muffinokat tegyük át egy rácsra hűlni.
Jó étvágyat!
Kép és recept forrása: taste.com.au