Tejmentes erdei gyümölcsös muffin recept

Tejmentes erdei gyümölcsös muffin recept

Tejallergiások is bátran fogyaszthatják ezt a remek tejmentes muffin csodát. Tele van finom, egészséges gyümölccsel, amiket nyáron könnyedén be is szerezhetünk. Könnyű elkészíteni és biztosan el is fog fogyni.

Ha szereted az erdei gyümölcsöket, a muffin tésztájával harmonizálva egy finom, lágy, könnyed és omlós ízvilágot hozhatsz létre. Ne hagyd ki!

Tejmentes erdei gyümölcsös muffin hozzávalók

Előkészítés: 15 perc | Sütés: 15 perc | Összesen: 30 perc

Adag: 10-12 db normál muffin vagy 34-36 db mini muffin

  • 100 g tejmentes margarin
  • 1 bögre (215 g) porcukor
  • 2 tojás
  • 2 bögre (300 g) finomliszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1/2 bögre (125 ml) szójatej
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 2 bögre (250 g) erdei gyümölcs mix

Tejmentes erdei gyümölcsös muffin elkészítése

  1. Melegítsük elő a sütőt 180ºC-ra.
  2. Béleljük ki papírkapszlikkal a muffin formáinkat.
  3. Tegyük a margarint és a cukrot egy közepes tálba, és fakanállal keverjük addig, amíg jól össze nem keveredik.
  4. Egyenként adjuk hozzá a tojásokat, minden egyes hozzáadott tojás után jól keverjük el a masszát.
  5. Szitáljuk a lisztet és a sütőport a margarinos keverékhez. Keverjük addig, amíg éppen csak össze nem keveredik.
  6. Adjuk hozzá a tejet és a vaníliát, és ismét keverjük meg.
  7. Adjuk hozzá az erdei gyümölcsöket, és óvatosan keverjük össze, amíg éppen csak összeáll.
  8. Kanalazzuk a keveréket a kibélelt muffin formákba.
  9. Süssük 15 percig, vagy amíg a sütemények közepébe szúrt fogpiszkálót kihúzva száraz nem lesz.
  10. A muffinokat tegyük át egy rácsra hűlni.

Jó étvágyat!

Kép és recept forrása: taste.com.au

Ha tetszett a recept, oszd meg másokkal is vagy mentsd el magadnak!

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top