Tiramisu muffin recept

Tiramisu muffin recept

A kávérajongók most muffin formájában élvezhetik egyik kedvenc süteményük ízét, a tiramisut. A tiramisu muffin egy ínycsiklandó olasz desszert. Ez a recept tökéletes választás, ha szereted a kávé és a krémes mascarpone ízkombinációját. Babapiskóta helyett könnyű és puha muffinokat készítünk, amelyeket kakaóporral (vagy fahéjjal) szórunk meg.

Tiramisu muffin hozzávalók

A tésztához:

  • 15 dkg liszt
  • fél teáskanál sütőpor
  • fél teáskanál szódabikarbóna
  • 1 tasak instant kávé
  • csipet só
  • 15 dkg barnacukor
  • 2 tojás
  • 2-3 evőkanál tej
  • 125 g megolvasztott margarin
  • 0,5 dl kávé
  • kevés rum vagy rum aroma

A krémhez:

  • 250 g mascarpone
  • 2-3 evőkanál porcukor
  • tetejére fahéj vagy kakaó szórás

Tiramisu muffin elkészítése

  1. A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
  2. Elővesszük a muffinformákat és kivajazzuk, majd megszórjuk liszttel. Vagy papírkapszlikat teszünk a szilikon muffin formákba.
  3. Egy tálban keverjük össze a lisztet, sütőport, szódabikarbónát, instant kávét és a csipet sót.
  4. Egy másik tálban keverjük habosra a tojásokat a barnacukorral, majd adjuk hozzá az olvasztott margarint és az erős főzött kávét. Amennyiben túl sűrűnek érzed a tojásos masszát, hígítsd 2-3 evőkanál tejjel.
  5. A száraz hozzávalókat keverjük hozzá a nedves hozzávalókhoz és jól forgassuk át, hogy a tészta egyenletesen elkevert legyen.
  6. A muffinformákat töltsük meg 2/3 részéig a masszával.
  7. Tegyük sütőbe és 200 fokon 25-30 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a belseje is jól átsült.
  8. Ha kész, vegyük ki a sütőből és 5 percig hagyjuk hűlni a formában. Majd vegyük ki a formából is és hagyjuk teljesen kihűlni a muffinokat.
  9. Amíg pihennek a muffinok, elkészíthetjük a krémet. Alaposan keverjük össze a mascarpone-t a porcukorral.
  10. Ha kihűltek a muffinok, vágjuk félbe mindegyiket és vékonyan tegyünk mindegyik keresztbe vágott muffin aljába krémet, majd tegyük rá a muffinok tetejét.
  11. A sütik tetejét locsoljuk meg egy kis rummal, vagy rum aromával, majd kanalazzunk rá ismét egy kis mascarpone krémet. Ha van nyomózsákunk, még szebben díszíthetjük vele a muffinokat.
  12. A krém tetejére ízlés szerint szórjunk fahéjat vagy kakaóport.

Tipp:
Ha papírkapszlikat használunk a muffinformákban, azzal a mosogatást is megkönnyítjük magunknak.

Jó étvágyat!

Ha tetszett a recept, oszd meg másokkal is vagy mentsd el magadnak!

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top