Marcipános muffin recept

Marcipános muffin recept

Marcipánnal legtöbbször tortákat vonunk be, díszítünk vele. De nem csak díszítésre használhatjuk, hanem nagyon finom marcipános muffint készíthetünk belőle. Bevallom, első nekifutásra kicsit aggódtam, hogy hogyan fogom elegyíteni a marcipán masszát a muffin többi összetevőjével, de végül minden jól sült el.

Mivel még nem volt marcipános muffin recept az oldalon, ezért itt volt az ideje, hogy felkerüljön. Adok tippeket is néhány marcipános muffin változatra.

Előkészítés: kb 25 perc
Sütés: kb 25 perc
Adag: kb 15 közepes muffin készül el belőle

Marcipános muffin hozzávalók

  • 170 g liszt (kb 1 bögre)
  • 1 tasak sütőpor
  • 10 dkg marcipán
  • 10 dkg vaj
  • 2 tojás
  • 180 ml tejszín
  • 1 púpos evőkanál barna cukor
  • 10 dkg mandula (pálcika vagy szeletelt)

Marcipános muffin elkészítése

  1. Amíg a muffin tésztáját összeálltjuk, melegítsük elő a sütőt 200 fokra, alul-felül sütésre állítva.
  2. Egy kisebb tálban keverjük össze a lisztet és a sütőport.
  3. Vegyünk elő egy közepes tálat és verjük fel benne a 2 tojást, majd adjuk hozzá a tejszínt és a cukrot.
  4. A vajat enyhén olvasszuk meg mikróban és keverjük össze a tojásos-cukros tejszínnel.
  5. A marcipánt vágjuk kisebb darabokra és azt is keverjük bele a tojásos masszába. Én villával még kicsit összenyomogattam a masszában a marcipánt, majd botmixerrel habosra és csomómentesre kevertem.
  6. Ezt követően a sütőporos lisztet hozzá adagoltam a tojásos-marcipános masszához, majd csomómentesre kevertem. Ezt megtehetjük kanállal vagy akár villával. Ekkor már nem szabad használni a botmixert, mert a tészta elveszti légiességét.
  7. A legvégén pedig újabb néhány mozdulattal elkeverjük a mandulát is masszában.
  8. A muffin tésztáját szilikon muffin formákba adagoljuk. Körülbelül 2/3-áig töltsük meg tésztával.
  9. Majd a 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 25 percig sütjük. A sütés vége felé fogpiszkálóval ellenőrizzük, hogy a tészta belül is jól átsült-e. Ekkor a pálcikáról lepereg a tészta.
  10. Ha kész, pár percig hagyjuk hűlni.

Hogyan legyen még finomabb / változatosabb?

  1. Ha a mandula darabokat kevés vajon enyhén megpirítod, mielőtt belekevered a masszába, az még karakteresebb ízt ad a mufinnak.
  2. Nem muszáj belekeverned a mandula darabokat a masszába. Szórd inkább a tetejére, mielőtt a sütőbe teszed a muffinokat. Miközben sül a muffin, a mandula is meg fog pirulni rajta. Ez nem csak ízében fog egyedi élményt nyújtani, hanem remek díszítési ötlet is.
  3. Ha tudod magadról, hogy nagyon édesszájú vagy, nyugodtan rakhatsz még egy evőkanál cukrot a masszába.
  4. Ha viszont nem szereted, ha serceg a mandula a fogaid között, egyszerűen csak hagyd ki a muffin összetevői közül. Így egy nagyon egyszerű, homogén, ámde finom marcipános muffint kapsz.

Jó étvágyat! 🙂

Ha tetszett a recept, mentsd el, oszd meg másokkal, írd meg kommentben!

Similar Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük