Almás-fahéjas muffin (bögrés) recept

Almás-fahéjas muffin

Az alma és a fahéj kéz a kézben jár. És valóban milyen finom együtt. Nem csak ünnepi alkalmakra és hideg téli estékre ajánlott, hiszen az alma egész évben könnyen elérhető gyümölcs a boltokban. Ráadásul ebben a bögrés receptben nem kell bíbelődni a grammokkal, így nem baj, ha nincs otthon konyhai mérleged. Csak egy bögrére lesz szükséged a mennyiségek kiméréséhez.

Előkészítés: 20 perc
Sütés: 25 perc
Adag: kb 25 db muffin

Almás-fahéjas muffin hozzávalók

Az adagokat 3 dl-es bögrével mértem ki.

  • 2 bögre finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 púpos teáskanál fahéj
  • egy csipet só
  • fél bögre barna cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1/3 bögre olvasztott vaj (vagy margarin)
  • 2 tojás
  • fél bögre szobahőmérsékletű tej
  • 1 nagy alma

Almás-fahéjas muffin elkészítése

  1. Kapcsoljuk be a sütőt, állítsuk alul-felül sütésre és melegítsük elő 190 fokra.
  2. Miközben a sütő melegszik, egy kisebb tálban keverjük össze a lisztet, sütőport, fahéjat és a csipet sót.
  3. Keressünk egy közepes tálat és keverjük benne össze a barna cukrot, vaníliás cukrot, az olvasztott vajat és a tojásokat. Majd a keverés után öntsük hozzá a szobahőmérsékletű tejet is és ismét keverjünk rajta párat.
  4. A tojásos tálhoz több lépcsőben adagoljuk hozzá a lisztes tál tartalmát és nagy, határozott mozdulatokkal keverjük csomómentesre.
  5. Hámozzuk meg az almát és vágjuk kis kockákra vagy csíkokra, majd keverjük bele a masszába. Az almát egyenletesen oszlassuk el.
  6. A nyers tésztát adagoljuk szilikon muffin formákba. Körülbelül 25 db közepes formára lesz szükségünk. A formákat csak háromnegyedéig töltsük meg, hogy legyen hely a tészta megemelkedésének.
  7. Körülbelül 25 percig süssük a muffinokat. A sütés vége felé tésztába dugott fogpiszkálóval ellenőrizzük, hogy megsültek-e a muffinok. Ha igen, a tészta lepereg a fogpiszkálóról.

Jó étvágyat! 🙂

Ha tetszett a recept, oszd meg másokkal is vagy mentsd el magadnak!

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top