Almás-fahéjas muffin (bögrés) recept
Az alma és a fahéj kéz a kézben jár. És valóban milyen finom együtt. Nem csak ünnepi alkalmakra és hideg téli estékre ajánlott, hiszen az alma egész évben könnyen elérhető gyümölcs a boltokban. Ráadásul ebben a bögrés receptben nem kell bíbelődni a grammokkal, így nem baj, ha nincs otthon konyhai mérleged. Csak egy bögrére lesz szükséged a mennyiségek kiméréséhez.
Előkészítés: 20 perc
Sütés: 25 perc
Adag: kb 25 db muffin
Almás-fahéjas muffin hozzávalók
Az adagokat 3 dl-es bögrével mértem ki.
- 2 bögre finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- 2 púpos teáskanál fahéj
- egy csipet só
- fél bögre barna cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1/3 bögre olvasztott vaj (vagy margarin)
- 2 tojás
- fél bögre szobahőmérsékletű tej
- 1 nagy alma
Almás-fahéjas muffin elkészítése
- Kapcsoljuk be a sütőt, állítsuk alul-felül sütésre és melegítsük elő 190 fokra.
- Miközben a sütő melegszik, egy kisebb tálban keverjük össze a lisztet, sütőport, fahéjat és a csipet sót.
- Keressünk egy közepes tálat és keverjük benne össze a barna cukrot, vaníliás cukrot, az olvasztott vajat és a tojásokat. Majd a keverés után öntsük hozzá a szobahőmérsékletű tejet is és ismét keverjünk rajta párat.
- A tojásos tálhoz több lépcsőben adagoljuk hozzá a lisztes tál tartalmát és nagy, határozott mozdulatokkal keverjük csomómentesre.
- Hámozzuk meg az almát és vágjuk kis kockákra vagy csíkokra, majd keverjük bele a masszába. Az almát egyenletesen oszlassuk el.
- A nyers tésztát adagoljuk szilikon muffin formákba. Körülbelül 25 db közepes formára lesz szükségünk. A formákat csak háromnegyedéig töltsük meg, hogy legyen hely a tészta megemelkedésének.
- Körülbelül 25 percig süssük a muffinokat. A sütés vége felé tésztába dugott fogpiszkálóval ellenőrizzük, hogy megsültek-e a muffinok. Ha igen, a tészta lepereg a fogpiszkálóról.
Jó étvágyat! 🙂