DXN ganoderma kávé webshop

Csokis muffinok Édes muffinok

Mennyei csokidarabos muffin recept

Mennyei csokidarabos muffin

Ha egy tökéletesen finom édességre vágysz, amely néhány perc alatt elkészül, akkor ezeket a csokidarabos muffinokat nem hagyhatod ki! Könnyen elkészíthető, szádban olvadó csoda, csokicseppekkel bolondítva.

Biztos lehetsz benne, hogy ezentúl is gyakran elkészíted majd ezt a csokis muffint, hogy élvezhesd az ízharmóniát, amit ez a mennyei süti ad.

Csokidarabos muffin hozzávalók

Előkészítés: 10 perc | Sütés: 25 perc | Összesen: 35 perc

Mennyiség: kb 12 db muffin

  • 2 és 3/4 bögre teljes kiőrlésű liszt (330 g)
  • 1 teáskanál só
  • 1 evőkanál sütőpor
  • 1/2 bögre sótlan, nem meleg olvasztott vaj (113 g)
  • 1 és 1/4 bögre tej (300 ml)
  • 1 bögre kristálycukor (200 g)
  • 1/4 bögre tejföl (60 ml)
  • 1 evőkanál vanília kivonat
  • 2 db szobahőmérsékletű tojás
  • 1 és 1/2 bögre csokoládédarabkák vagy csokicseppek

Csokidarabos muffin elkészítése

  1. Melegítsük elő a sütőt 220 Celsius fokra.
  2. Szitáljuk át a lisztet, a sütőport és a sót egy nagy tálba, majd keverjük össze, és tegyük félre.
  3. Egy másik tálban adjuk hozzá az olvasztott vajat, a tejet és a cukrot. Alaposan keverjük össze, majd kb. 40 másodpercre tegyük mikróba, hogy a vaj újból olvadtá váljon.
  4. A nedves összetevőkhöz keverjük hozzá a vaníliakivonatot, a tojásokat és a tejfölt.
  5. A nedves masszát adjuk hozzá a száraz összetevőkhöz, és keverjük addig, amíg éppen csak összeáll.
  6. Add hozzá a csokicseppeket is és keverd össze.
  7. Adagoljuk a masszát vajjal kikent és lisztezett muffinformákba, vagy tegyünk papírkapszlikat a formákba és abba kanalazzuk a tésztát.
  8. A muffinokat 5 percig süssük 220 fokon, majd vegyük vissza sütő hőmérsékletét 180 fokra és süssük a muffinokat további 20 percig, vagy amíg a tetejük aranybarna nem lesz. Fogpiszkálóval ellenőrizzük, hogy jól átsült-e a tészta közepe.

Tipp:

Bár praktikus papírkapszlikba tölteni a muffintésztát, azonban a vajazott, lisztezett muffinformákban sütött muffinok széle ropogósabb, mint a papírkapszlikban sütötteké.

Úgy érhetünk el magas, púpos muffinokat, ha a sütés elején magasabb hőmérsékletűre vesszük a sütőt, majd kis idő múlva visszavesszük, ahogyan ebben a receptben is tettük.

Recept és kép forrása: preppykitchen.com

Ha tetszett a recept, oszd meg másokkal is vagy mentsd el magadnak!

Ezek a muffin receptek is érdekelhetnek

1 hozzászólás

  1. Somogyi Erzsébet says:

    Nagyon szeretem a muffinokat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük