|

Feketeribizlis muffin recept

Feketeribizlis muffin

A feketeribizli kivĂĄlĂł vitamin Ă©s ĂĄsvĂĄnyi anyag forrĂĄs. Fanyar Ă­ze miatt kevĂ©sbĂ© kedvelt önmagĂĄban fogyasztva, de sĂŒtemĂ©nyekbe, salĂĄtĂĄkba kiegĂ©szĂ­tĂ©skĂ©nt tökĂ©letes. A muffintĂ©szta Ă©des Ă­zĂ©t ellensĂșlyozva, remek feketeribizlis muffint lehet kĂ©szĂ­teni a felhasznĂĄlĂĄsĂĄval.

Feketeribizlis muffin hozzĂĄvalĂłk

  • 25 dkg liszt
  • 1 csomag sĂŒtƑpor
  • csipet sĂł
  • 10 dkg cukor
  • 1 tojĂĄs
  • 120 ml tej
  • 5,5 dkg olvasztott margarin
  • 15 dkg friss feketeribizli (lehet 12 dkg fagyasztott feketeribizli is, fĂ©lig kiolvasztva)

Feketeribizlis muffin elkészítése

  1. MelegĂ­tsĂŒk elƑ a sĂŒtƑt 190 fokra.
  2. Egy tĂĄlban keverjĂŒk össze a lisztet, a sĂŒtƑport Ă©s a csipet sĂłt.
  3. VegyĂŒnk elƑ egy mĂĄsik tĂĄlat, amiben felverjĂŒk a tojĂĄst. Ehhez adjuk hozzĂĄ a cukrot, a tejet Ă©s a megolvasztott margarint.
  4. A tojĂĄsos keverĂ©khez több lĂ©pcsƑben adagoljuk hozzĂĄ a lisztes keverĂ©ket Ă©s jĂłl dolgozzuk össze.
  5. Egy tĂĄlban forgassuk lisztbe a ribizli szemeket.
  6. KenjĂŒk ki a muffinformĂĄkat margarinnal.
  7. Mindegyik muffinforma aljĂĄba tegyĂŒnk pĂĄr szem lisztbe forgatott feketeribizli szemet.
  8. Majd kanalazzuk rĂĄ az összedolgozott masszĂĄt. Mindegyik muffin formĂĄt körĂŒlbelĂŒl a hĂĄromnegyedĂ©ig töltsĂŒnk.
  9. A tĂ©szta tetejĂ©re tegyĂŒnk nĂ©hĂĄny Ășjabb ribizli szemet.
  10. TegyĂŒk a formĂĄkat az elƑmelegĂ­tett sĂŒtƑbe Ă©s körĂŒlbelĂŒl 20-25 percig sĂŒssĂŒk.

Tipp:

Friss ribizlit hasznĂĄlva kicsit hamarabb megsĂŒl a muffinunk. Fagyasztott feketeribizlivel pedig kicsivel tovĂĄbb tart. BĂĄrmilyen ribizlit is hasznĂĄljunk, egyarĂĄnt finom muffint kapunk.

Ha tetszett a recept, mentsd el, oszd meg mĂĄsokkal, Ă­rd meg kommentben!

Similar Posts

Vélemény, hozzåszólås?

Az e-mail cĂ­met nem tesszĂŒk közzĂ©. A kötelezƑ mezƑket * karakterrel jelöltĂŒk