DXN ganoderma kávé webshop

Édes muffinok Gyümölcsös muffinok

Feketeribizlis muffin recept

Feketeribizlis muffin

A feketeribizli kiváló vitamin és ásványi anyag forrás. Fanyar íze miatt kevésbé kedvelt önmagában fogyasztva, de süteményekbe, salátákba kiegészítésként tökéletes. A muffintészta édes ízét ellensúlyozva, remek feketeribizlis muffint lehet készíteni a felhasználásával.

Feketeribizlis muffin hozzávalók

  • 25 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • csipet só
  • 10 dkg cukor
  • 1 tojás
  • 120 ml tej
  • 5,5 dkg olvasztott margarin
  • 15 dkg friss feketeribizli (lehet 12 dkg fagyasztott feketeribizli is, félig kiolvasztva)

Feketeribizlis muffin elkészítése

  1. Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
  2. Egy tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport és a csipet sót.
  3. Vegyünk elő egy másik tálat, amiben felverjük a tojást. Ehhez adjuk hozzá a cukrot, a tejet és a megolvasztott margarint.
  4. A tojásos keverékhez több lépcsőben adagoljuk hozzá a lisztes keveréket és jól dolgozzuk össze.
  5. Egy tálban forgassuk lisztbe a ribizli szemeket.
  6. Kenjük ki a muffinformákat margarinnal.
  7. Mindegyik muffinforma aljába tegyünk pár szem lisztbe forgatott feketeribizli szemet.
  8. Majd kanalazzuk rá az összedolgozott masszát. Mindegyik muffin formát körülbelül a háromnegyedéig töltsünk.
  9. A tészta tetejére tegyünk néhány újabb ribizli szemet.
  10. Tegyük a formákat az előmelegített sütőbe és körülbelül 20-25 percig süssük.

Tipp:

Friss ribizlit használva kicsit hamarabb megsül a muffinunk. Fagyasztott feketeribizlivel pedig kicsivel tovább tart. Bármilyen ribizlit is használjunk, egyaránt finom muffint kapunk.

Ha tetszett a recept, oszd meg másokkal is vagy mentsd el magadnak!

Ezek a muffin receptek is érdekelhetnek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük