Feketeribizlis muffin hozzávalók

- 25 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- csipet só
- 10 dkg cukor
- 1 tojás
- 120 ml tej
- 5,5 dkg olvasztott margarin
- 15 dkg friss feketeribizli (lehet 12 dkg fagyasztott feketeribizli is, félig kiolvasztva)
Feketeribizlis muffin elkészítése
A lisztet, a sütőport és a sót összekeverjük. Ezután egy tálban a cukrot, tojást, a tejet, és a megolvasztott margarint is kikeverjük, majd ebbe belekeverjük a lisztes keveréket. Ezt követően a kikent muffin formába beleszórjuk a lisztbe forgatott ribizli szemeket, rátesszük tésztát, majd a tetejét újra ribizli szemekkel díszítjük. A 190 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.
Tipp: Friss ribizlivel kicsivel hamarabb, fagyasztott változatával valamivel később sül meg.