Banános muffin recept kefirrel
Banános muffint sokféleképpen lehet készíteni. Mindenféle süteményhez remek gyümölcs. A mostani receptben kefirrel és fahéjjal varázsoljuk egyedivé. Ha még több banános muffin érdekel, ne felejtsd el megnézni a nutellás, vagy a mogyorós változatot is.
Banános muffin hozzávalók
- 30 dkg liszt
- teáskanál szódabikarbóna
- 1 csomag sütőpor
- 1 teáskanál fahéj
- 12 dkg barnacukor
- 20 dkg vaj
- 2 nagyobb banán
- 1 kis dobozos kefir
- 2 db tojás
- 1 dl tej
- csipet só
Banános muffin elkészítése
- Melegítsük elő a sütőt 190 fokra, amíg elkészítjük a banános muffin tésztáját.
- Vegyünk elő 2 tálat és az egyikben keverjük össze a lisztet, szódabikarbónát, sütőport és fahéjat.
- Válasszuk szét a tojásfehérjét és sárgáját. A fehérjét tegyük félre egy kicsit.
- A tojássárgáját verjük fel, majd keverjük össze a barnacukorral, vajjal, tejjel és a kefirrel.
- Majd vegyük elő a tojásfehérjét egy csipet sóval verjük kemény habbá.
- A lisztes keveréket lassan adagoljuk hozzá a vajas keverékhez és keverjük el egy kicsit.
- Majd adjuk hozzá a villával összetört banánt és a habot is és lassú, de határozott mozdulatokkal dolgozzuk össze a masszát.
- Vajazzuk ki a muffinformákat és töltsük meg 3/4-éig mindegyik formát.
- Majd tegyük a sütőbe és körülbelül 20 perc alatt süssük készre.
Tipp:
- Az első 15 percben ne nyissuk ki a sütőt!
Jó étvágyat!