Banános muffin recept kefirrel

Banános muffin kefirrel

Banános muffint sokféleképpen lehet készíteni. Mindenféle süteményhez remek gyümölcs. A mostani receptben kefirrel és fahéjjal varázsoljuk egyedivé. Ha még több banános muffin érdekel, ne felejtsd el megnézni a nutellás, vagy a mogyorós változatot is.

Banános muffin hozzávalók

  • 30 dkg liszt
  • teáskanál szódabikarbóna
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 12 dkg barnacukor
  • 20 dkg vaj
  • 2 nagyobb banán
  • 1 kis dobozos kefir
  • 2 db tojás
  • 1 dl tej
  • csipet só

Banános muffin elkészítése

  1. Melegítsük elő a sütőt 190 fokra, amíg elkészítjük a banános muffin tésztáját.
  2. Vegyünk elő 2 tálat és az egyikben keverjük össze a lisztet, szódabikarbónát, sütőport és fahéjat.
  3. Válasszuk szét a tojásfehérjét és sárgáját. A fehérjét tegyük félre egy kicsit.
  4. A tojássárgáját verjük fel, majd keverjük össze a barnacukorral, vajjal, tejjel és a kefirrel.
  5. Majd vegyük elő a tojásfehérjét egy csipet sóval verjük kemény habbá.
  6. A lisztes keveréket lassan adagoljuk hozzá a vajas keverékhez és keverjük el egy kicsit.
  7. Majd adjuk hozzá a villával összetört banánt és a habot is és lassú, de határozott mozdulatokkal dolgozzuk össze a masszát.
  8. Vajazzuk ki a muffinformákat és töltsük meg 3/4-éig mindegyik formát.
  9. Majd tegyük a sütőbe és körülbelül 20 perc alatt süssük készre.

Tipp:

  • Az első 15 percben ne nyissuk ki a sütőt!

Jó étvágyat!

Ha tetszett a recept, oszd meg másokkal is vagy mentsd el magadnak!

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top