
Áfonya szezonban szinte kötelező megsütni és megkóstolni ezt mennyi joghurtos-áfonyás muffint. Ebben a csemegében az édes áfonya és a selymes joghurt igazi kulináris ízélményt alkotnak. Íme a recept:
Joghurtos-áfonyás muffin hozzávalók
- 1 pohár joghurt (a poharat ne dobd ki, ezzel mérjük ki a többi összetevőt.)
- 1/4 pohár olaj
- 1,5 pohár cukor
- 3 tojás
- 3 pohár liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 pohár tej
- 1 citrom leve
- 13-15 dkg áfonya
Joghurtos-áfonyás muffin elkészítése
- Melegítsd elő a sütőt 190 fokra, alsó-felső sütésre állítva.
- Egy nagy tálban alaposan keverd össze a cukrot és a tojásokat.
- Add hozzá a joghurtot és az olajat is, majd keverd simára.
- Adj hozzá a lisztet és a sütőport a nedves hozzávalókhoz. Lassan keverd el, amíg egy homogén tésztát nem kapsz.
- Adj hozzá a tejet és a citrom levét a tésztához, majd óvatosan keverd el. A citrom leve frissességet és egy kis savasságot ad a muffinoknak.
- Végül óvatosan keverd hozzá az áfonyát a tésztához.
- Vegyél elő muffin sütőformákat és béleld ki őket muffinpapírokkal, vagy kend ki olajjal, hogy ne tapadjanak le a muffinok.
- Töltsd meg a masszával a muffinformákat, körülbelül a 2/3-áig.
- Tedd a muffinokat az előmelegített sütőbe, és süsd 20-25 percig.
- Amikor készen vannak, vedd ki a muffinokat a sütőből, és 5 percig hagyd hűlni a formában. 5 perc után szedd ki a muffinokat a formákból és már tálalhatod is a finom süteményeket.
Tippek:
- Sütés előtt a muffinok tetejére tehetünk áfonyabogyót díszítésnek.
- Ha tudsz, használj robotgépet. Nagy segítség a keverésnél.
Jó étvágyat!