Joghurtos-áfonyás muffin recept

Joghurtos-áfonyás muffin

Áfonya szezonban szinte kötelező megsütni és megkóstolni ezt mennyi joghurtos-áfonyás muffint. Ebben a csemegében az édes áfonya és a selymes joghurt igazi kulináris ízélményt alkotnak. Íme a recept:

Joghurtos-áfonyás muffin hozzávalók

  • 1 pohár joghurt (a poharat ne dobd ki, ezzel mérjük ki a többi összetevőt.)
  • 1/4 pohár olaj
  • 1,5 pohár cukor
  • 3 tojás
  • 3 pohár liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 pohár tej
  • 1 citrom leve
  • 13-15 dkg áfonya

Joghurtos-áfonyás muffin elkészítése

  1. Melegítsd elő a sütőt 190 fokra, alsó-felső sütésre állítva.
  2. Egy nagy tálban alaposan keverd össze a cukrot és a tojásokat.
  3. Add hozzá a joghurtot és az olajat is, majd keverd simára.
  4. Adj hozzá a lisztet és a sütőport a nedves hozzávalókhoz. Lassan keverd el, amíg egy homogén tésztát nem kapsz.
  5. Adj hozzá a tejet és a citrom levét a tésztához, majd óvatosan keverd el. A citrom leve frissességet és egy kis savasságot ad a muffinoknak.
  6. Végül óvatosan keverd hozzá az áfonyát a tésztához.
  7. Vegyél elő muffin sütőformákat és béleld ki őket muffinpapírokkal, vagy kend ki olajjal, hogy ne tapadjanak le a muffinok.
  8. Töltsd meg a masszával a muffinformákat, körülbelül a 2/3-áig.
  9. Tedd a muffinokat az előmelegített sütőbe, és süsd 20-25 percig.
  10. Amikor készen vannak, vedd ki a muffinokat a sütőből, és 5 percig hagyd hűlni a formában. 5 perc után szedd ki a muffinokat a formákból és már tálalhatod is a finom süteményeket.

Tippek:

  • Sütés előtt a muffinok tetejére tehetünk áfonyabogyót díszítésnek.
  • Ha tudsz, használj robotgépet. Nagy segítség a keverésnél.

Jó étvágyat!

Ha tetszett a recept, oszd meg másokkal is vagy mentsd el magadnak!

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top