Banános-mogyorós muffin recept

Banános-mogyorós muffin

Ebben a banános-mogyorós muffin receptben, ahogyan a nevében is benne van, a banán és a mogyoró dominál. A banán és a mogyoró együtt remekül összeillik. A banán édes, krémes íze kiválóan kiegészíti a mogyoró sós ízét. Kiegyensúlyozott és gazdag ízkombináció jön létre.

Banános-mogyorós muffin hozzávalók

  • 1,5 csésze liszt
  • 1 teáskanál szalalkáli
  • fél teáskanál só
  • 1/8 teáskanál szerecsendió
  • 1 és 1/4 csésze passzírozott banán
  • 1/2 csésze cukor
  • 1/4 csésze barnacukor
  • 1/3 csésze növényi olaj
  • 1/4 csésze tej
  • 1 nagyobb tojás
  • 1 csésze aprított, pirított mogyoró

Banános-mogyorós muffin elkészítése

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  2. Vegyünk elő egy közepes tálat és keverjük benne össze a lisztet, szalalkálit, szerecsendiót, sót. Ezek lesznek a száraz összetevők.
  3. Vegyünk elő egy nagyobb tálat és verjük fel benne a tojást.
  4. Majd adjuk hozzá a cukrot, a barnacukrot, az olajat és a tejet és alaposan keverjük el.
  5. A banánt passzírozzuk át, vagy egyszerűen csak villával nyomogassuk össze és adjuk hozzá a nedves összetevőkhöz. Jól keverjük el.
  6. Ezt követően a száraz összetevőket adjuk hozzá a nedves összetevőkhöz és keverjük a masszát csomómentesre. Ne keverjük túl, csak annyira, hogy a tészta éppen homogén legyen.
  7. A tetszőleges méretűre aprított mogyorót is keverjük bele a masszába.
  8. Tegyünk papírkapszlikat a muffinformákba és töltsünk meg minden formát a 2/3-áig tésztával.
  9. Ha ezzel készen vagyunk, előmelegített sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.

Jó étvágyat!

Ha tetszett a recept, oszd meg másokkal is vagy mentsd el magadnak!

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top