Banános-mogyorós muffin hozzávalók

- 1,5 csésze liszt
- 1 teáskanál szalalkáli
- fél teáskanál só
- 1/8 teáskanál szerecsendió
- 1 és negyed csésze passzírozott banán
- 1/2 csésze cukor
- 1/4 csésze barnacukor
- 1/3 csésze növényi olaj
- 1/4 csésze tej
- 1 nagyobb tojás
- 1 csésze aprított, pirított mogyoró
Banános-mogyorós muffin elkészítése
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy tálban összekeverjük a lisztet, a szalalkálit, a szerecsendió és a sót. Egy másik tálban összekeverjük a banánt, a cukrokat, az olajat, a tejet és a tojást. A két tál tartalmát összevegyítjük és belekeverjük a mogyorót. Muffin formába töltve 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.