
Ebben a banános-mogyorós muffin receptben, ahogyan a nevében is benne van, a banán és a mogyoró dominál. A banán és a mogyoró együtt remekül összeillik. A banán édes, krémes íze kiválóan kiegészíti a mogyoró sós ízét. Kiegyensúlyozott és gazdag ízkombináció jön létre.
Banános-mogyorós muffin hozzávalók
- 1,5 csésze liszt
- 1 teáskanál szalalkáli
- fél teáskanál só
- 1/8 teáskanál szerecsendió
- 1 és 1/4 csésze passzírozott banán
- 1/2 csésze cukor
- 1/4 csésze barnacukor
- 1/3 csésze növényi olaj
- 1/4 csésze tej
- 1 nagyobb tojás
- 1 csésze aprított, pirított mogyoró
Banános-mogyorós muffin elkészítése
- Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
- Vegyünk elő egy közepes tálat és keverjük benne össze a lisztet, szalalkálit, szerecsendiót, sót. Ezek lesznek a száraz összetevők.
- Vegyünk elő egy nagyobb tálat és verjük fel benne a tojást.
- Majd adjuk hozzá a cukrot, a barnacukrot, az olajat és a tejet és alaposan keverjük el.
- A banánt passzírozzuk át, vagy egyszerűen csak villával nyomogassuk össze és adjuk hozzá a nedves összetevőkhöz. Jól keverjük el.
- Ezt követően a száraz összetevőket adjuk hozzá a nedves összetevőkhöz és keverjük a masszát csomómentesre. Ne keverjük túl, csak annyira, hogy a tészta éppen homogén legyen.
- A tetszőleges méretűre aprított mogyorót is keverjük bele a masszába.
- Tegyünk papírkapszlikat a muffinformákba és töltsünk meg minden formát a 2/3-áig tésztával.
- Ha ezzel készen vagyunk, előmelegített sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
Jó étvágyat!