Feketeerdő muffin recept

Feketeerdő muffin

Akinek a feketeerdő torta a kedvence, annak ez a feketeerdő muffin recept szintén a kedvencei között lesz. Ráadásul kevesebb rákészüléssel készíthetjük el ezeket a mennyei, puha feketeerdő tortát idéző muffinkákat. Az alapja egy csokis muffin, amit könnyed tejszínhab koronáz egy szem meggyel a tetején. Az ilyen és ehhez hasonló módokon dekorált muffinokat szokás itthon cupcake-nek nevezni.

Feketeerdő muffin hozzávalók

  • 20 dkg magozott meggy
  • 25 dkg finomliszt
  • két és fél teáskanál sütőpor
  • fél teáskanál szódabikarbóna
  • 4 evőkanál cukrozott kakaópor
  • 2 tojás
  • 12 dkg kristálycukor
  • 12,5 dkg puha margarin
  • 2,2 dl kefir

Hozzávalók a díszítéshez:

  • tejszínhab
  • meggy (ahány darab muffin van)
  • csokiforgács

Feketeerdő muffin elkészítése

  1. A sütő előmelegítésével kezdjük. 180 fokra állítsuk be, légkeveréssel.
  2. Keverjük össze egy tányérban a lisztet, sütőport, szódabikarbónát és a kakaót.
  3. Egy nagyobb tálban a tojást a cukorral verjük habosra. Majd adjuk hozzá a margarint, kefirt és jól keverjük el.
  4. A tojásos masszához folyamatosan keverjük hozzé a lisztes keveréket.
  5. Az egyenletesen elkevert masszához végül keverjük hozzá a meggyet is.
  6. Az így elkészült muffintésztát adagoljuk muffin formákba. Ne töltsük meg teljesen a formákat.
  7. Tegyük be a sütőbe sülni körülbelül 25 percre.
  8. Ezután a finom kakaós muffinokat hagyjuk hűlni 5-10 percig, majd szedjük ki a formából.
  9. Nyomjunk mindegyik tetejére egy kis tejszínhabot és tegyünk a közepére 1-1 szem meggyet.
  10. Csokiforgáccsal szórjuk meg ízlésesen.

Jó étvágyat!

Ha tetszett a recept, oszd meg másokkal is vagy mentsd el magadnak!

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top