Csokis muffinok Édes muffinok Gyümölcsös muffinok

Feketeerdő muffin recept

Feketeerdő muffin hozzávalók

Feketeerdő muffin recept
  • 20 dkg meggybefőtt (lehet rumos meggyből is)
  • 25 dkg finomliszt
  • fél teáskanál szódabikarbóna
  • két és fél teáskanál sütőpor
  • 4 evőkanál csokidarabka
  • 2 tojás
  • 12 dkg kristálycukor
  • 12,5 dkg puha margarin
  • 2,2 dl kefir

Hozzávalók a díszítéshez:

  • 2 dl tejszín
  • meggy
  • csokoládés tortadara

Feketeerdő muffin elkészítése

A 180 fokra előmelegítjük. A meggybefőttet lecsöpögtetjük. A lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával, a kakaóval és a csoki darabkákkal összekeverjük. A tojásokat a kristálycukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a margarint és a kefirt. A tojásos masszához a lisztes keveréket folyamatosan hozzákeverjük, végül pedig hozzáadjuk a meggybefőttet. A tésztát a formákba töltjük, és kb. 25 perc alatt készre sütjük.
A megsült muffinokat 5-10 percig hagyjuk hűlni a formákban, majd kivesszük őket a formából, és megvárjuk, míg teljesen kihűlnek. A muffinok tetejére tegyünk tejszínhabot, majd nyomjunk beléjük egy szem meggyet, és szórjuk meg tortadarával.

Ezek a muffin receptek is érdekelhetnek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük