Feketeerdő muffin hozzávalók

- 20 dkg meggybefőtt (lehet rumos meggyből is)
- 25 dkg finomliszt
- fél teáskanál szódabikarbóna
- két és fél teáskanál sütőpor
- 4 evőkanál csokidarabka
- 2 tojás
- 12 dkg kristálycukor
- 12,5 dkg puha margarin
- 2,2 dl kefir
Hozzávalók a díszítéshez:
- 2 dl tejszín
- meggy
- csokoládés tortadara
Feketeerdő muffin elkészítése
A 180 fokra előmelegítjük. A meggybefőttet lecsöpögtetjük. A lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával, a kakaóval és a csoki darabkákkal összekeverjük. A tojásokat a kristálycukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a margarint és a kefirt. A tojásos masszához a lisztes keveréket folyamatosan hozzákeverjük, végül pedig hozzáadjuk a meggybefőttet. A tésztát a formákba töltjük, és kb. 25 perc alatt készre sütjük.
A megsült muffinokat 5-10 percig hagyjuk hűlni a formákban, majd kivesszük őket a formából, és megvárjuk, míg teljesen kihűlnek. A muffinok tetejére tegyünk tejszínhabot, majd nyomjunk beléjük egy szem meggyet, és szórjuk meg tortadarával.