Feketeerdő muffin recept
Akinek a feketeerdő torta a kedvence, annak ez a feketeerdő muffin recept szintén a kedvencei között lesz. Ráadásul kevesebb rákészüléssel készíthetjük el ezeket a mennyei, puha feketeerdő tortát idéző muffinkákat. Az alapja egy csokis muffin, amit könnyed tejszínhab koronáz egy szem meggyel a tetején. Az ilyen és ehhez hasonló módokon dekorált muffinokat szokás itthon cupcake-nek nevezni.
Feketeerdő muffin hozzávalók
- 20 dkg magozott meggy
- 25 dkg finomliszt
- két és fél teáskanál sütőpor
- fél teáskanál szódabikarbóna
- 4 evőkanál cukrozott kakaópor
- 2 tojás
- 12 dkg kristálycukor
- 12,5 dkg puha margarin
- 2,2 dl kefir
Hozzávalók a díszítéshez:
- tejszínhab
- meggy (ahány darab muffin van)
- csokiforgács
Feketeerdő muffin elkészítése
- A sütő előmelegítésével kezdjük. 180 fokra állítsuk be, légkeveréssel.
- Keverjük össze egy tányérban a lisztet, sütőport, szódabikarbónát és a kakaót.
- Egy nagyobb tálban a tojást a cukorral verjük habosra. Majd adjuk hozzá a margarint, kefirt és jól keverjük el.
- A tojásos masszához folyamatosan keverjük hozzé a lisztes keveréket.
- Az egyenletesen elkevert masszához végül keverjük hozzá a meggyet is.
- Az így elkészült muffintésztát adagoljuk muffin formákba. Ne töltsük meg teljesen a formákat.
- Tegyük be a sütőbe sülni körülbelül 25 percre.
- Ezután a finom kakaós muffinokat hagyjuk hűlni 5-10 percig, majd szedjük ki a formából.
- Nyomjunk mindegyik tetejére egy kis tejszínhabot és tegyünk a közepére 1-1 szem meggyet.
- Csokiforgáccsal szórjuk meg ízlésesen.
Jó étvágyat!