Cseresznyés muffin hozzávalók

- 20 dkg rétesliszt
- 1 csomag sütőpor
- 2 evőkanál porcukor
- 1 db tojás
- 1,5 dl tej
- 8 dkg olvasztott vaj
- kb 60 darab érett cseresznye
Cseresznyés muffin elkészítése
A lisztet a sütőporral és a cukorral összekeverjük. A tojást a tejjel és az olvasztott vajjal elkeverjük, és a cukros liszttel összedolgozzuk. A tésztát elfelezzük, és egyik felébe 1 evőkanál kakaóport keverünk. A muffin formát olajjal kikenjük, és a mélyedéseket felváltva világos és a sötét tésztával kétharmad részig megtöltjük, közben pedig elhelyezzük benne a kimagozott cseresznye szemeket. Előmelegített sütőben 200 fokon 20-25 perc alatt szép pirosra sütjük.