Brownie muffin recept

Képzeld el, milyen finom illat lengi majd be a konyhádat, amikor elkészíted ezeket a mennyei brownie muffinokat! Nem kell, hogy profi szakács legyél, mert ez a recept nagyon egyszerű és garantáltan sikerélményt nyújt.
Ezek a muffinok az igazi háziasszonyok titkos fegyverei, amikkel mindig lenyűgözheted a családot és a vendégeket. Könnyedén elkészítheted őket bármilyen alkalomra: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy csak egyszerűen önmagunk kényeztetéséről. Merülj el a csokoládé örömében és varázsold el a szeretteidet ezzel a sütőtökéletes brownie muffinnal!
Brownie muffin hozzávalók
Az alábbi mennyiségek körülbelül 14 muffinra elegendőek.
- 150 g étcsokoládé
- 125 g vaj
- 2 db M-es tojás
- 170 g cukor
- 80 g liszt
- csipet só
- 2 evőkanál kakaópor
Brownie muffin elkészítése
- Az étcsokoládét durvára vágjuk és a vajjal együtt vízfürdőben felolvasztjuk, majd kb.5 percig hagyjuk hűlni.
- Melegítsük elő a sütőt 180 fokra (légkeveréses sütőnél 160 fok).
- Béleljük ki papírkapszlival a muffin formákat.
- A tojásokat a cukorral keverjük habosra, majd a kissé kihűlt csokis-vajas keveréket adjuk hozzá.
- A lisztet keverjük el a sóval és a kakóporral, majd adjuk hozzá a nedves összetevőkhöz és néhány mozdulattal keverjük össze az egészet.
- A kapott masszát adagoljuk a muffinformákba. Kb 3/4-ig töltsük.
- Az előmelegített sütőben 15-18 percig süssük.
- Fogpiszkálóval ellenőrizzük, hogy jól megsült-e a brownie muffin. Akkor tökéletes, ha csak néhány nedves morzsa tapad a fogpiszkálóhoz.
Jó étvágyat!
Recept és kép forrása: einfachbacken.de