Almás-zabpelyhes muffin recept
Ez az almás-zabpelyhes muffin a legjobb választás, ha egy egészségesebb, magas rosttartalmú nasira vágysz. Az alma és a fahéj remekül kiegészítik egymást, amit a hozzáadott zabpehely tovább fokoz. Ennek a muffinnak az alapanyagai úgy lettek összeállítva, hogy optimális legyen az egészséges életmódot folytatók számára. De bátran ajánlom mindenkinek, aki szeret új ízeket kipróbálni.
Almás-zabpelyhes muffin hozzávalók
- 20 dkg liszt
- 15 dkg zabpehely
- 3 közepes alma
- 2 tojás
- 20 dkg olvasztott vaj
- 1 dl tej
- 1 kiskanál szódabikarbóna
- fahéj
- 5-6 evőkanál méz
Almás-zabpelyhes muffin elkészítése
- Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.
- A muffin formákat vajjal/olajjal kend ki, vagy tegyél bele papírkapszlikat.
- Egy közepes méretű tálban keverd össze a lisztet, zabpelyhet, szódabikarbónát és fahéjat. Ezek a száraz hozzávalók.
- Egy másik tálban verj fel két tojást, majd add hozzá az olvasztott vajat, tejet és mézet. Keverd jól össze a nedves hozzávalókat.
- Lassan keverd össze a nedves hozzávalókat a száraz hozzávalókkal, amíg egy sima tésztát kapsz. Ne keverd túl, csak éppen annyira, hogy a hozzávalók összeálljanak.
- Végül add hozzá az apróra vágott almát a tésztához. Az alma ad egy friss és gyümölcsös ízt a muffinoknak.
- Kanalazd a tésztát a muffin formák 2/3-áig.
- Tedd be a muffinokat az előmelegített sütőbe és 20-25 percig süsd, vagy amíg a muffinok aranybarnák nem lesznek.
- Hagyd a muffinokat kicsit hűlni a sütőformában, majd tedd őket egy rácsra, hogy teljesen kihűljenek.
Tippek:
- Ha nagyon édesszájú vagy, megszórhatod a muffinok tetejét egy kis porcukorral vagy fahéjas-cukros keverékkel.
- Kipróbálhatod ezt a receptet más gyümölcsökkel is, például szilvával vagy körtével. Így az ízviláguk változatos lesz.
- Ha nem vagy benne biztos, hogy a muffinok biztosan jól megsültek, ellenőrizd fogpiszkálóval. Szúrj egy fogpiszkálót az egyik muffin közepébe és, ha kihúzod, a tésztának le kell róla peregnie.
Jó étvágyat!