|

Almás-zabpelyhes muffin recept

Almás-zabpelyhes muffin recept

Ez az almás-zabpelyhes muffin a legjobb választás, ha egy egészségesebb, magas rosttartalmú nasira vágysz. Az alma és a fahéj remekül kiegészítik egymást, amit a hozzáadott zabpehely tovább fokoz. Ennek a muffinnak az alapanyagai úgy lettek összeállítva, hogy optimális legyen az egészséges életmódot folytatók számára. De bátran ajánlom mindenkinek, aki szeret új ízeket kipróbálni.

Almás-zabpelyhes muffin hozzávalók

  • 20 dkg liszt
  • 15 dkg zabpehely
  • 3 közepes alma
  • 2 tojás
  • 20 dkg olvasztott vaj
  • 1 dl tej
  • 1 kiskanál szódabikarbóna
  • fahéj
  • 5-6 evőkanál méz

Almás-zabpelyhes muffin elkészítése

  1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.
  2. A muffin formákat vajjal/olajjal kend ki, vagy tegyél bele papírkapszlikat.
  3. Egy közepes méretű tálban keverd össze a lisztet, zabpelyhet, szódabikarbónát és fahéjat. Ezek a száraz hozzávalók.
  4. Egy másik tálban verj fel két tojást, majd add hozzá az olvasztott vajat, tejet és mézet. Keverd jól össze a nedves hozzávalókat.
  5. Lassan keverd össze a nedves hozzávalókat a száraz hozzávalókkal, amíg egy sima tésztát kapsz. Ne keverd túl, csak éppen annyira, hogy a hozzávalók összeálljanak.
  6. Végül add hozzá az apróra vágott almát a tésztához. Az alma ad egy friss és gyümölcsös ízt a muffinoknak.
  7. Kanalazd a tésztát a muffin formák 2/3-áig.
  8. Tedd be a muffinokat az előmelegített sütőbe és 20-25 percig süsd, vagy amíg a muffinok aranybarnák nem lesznek.
  9. Hagyd a muffinokat kicsit hűlni a sütőformában, majd tedd őket egy rácsra, hogy teljesen kihűljenek.

Tippek:

  • Ha nagyon édesszájú vagy, megszórhatod a muffinok tetejét egy kis porcukorral vagy fahéjas-cukros keverékkel.
  • Kipróbálhatod ezt a receptet más gyümölcsökkel is, például szilvával vagy körtével. Így az ízviláguk változatos lesz.
  • Ha nem vagy benne biztos, hogy a muffinok biztosan jól megsültek, ellenőrizd fogpiszkálóval. Szúrj egy fogpiszkálót az egyik muffin közepébe és, ha kihúzod, a tésztának le kell róla peregnie.

Jó étvágyat!

Ha tetszett a recept, mentsd el, oszd meg másokkal, írd meg kommentben!

Similar Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük