Diós-áfonyás muffin recept

Diós-áfonyás muffin

A dió és az áfonya nem csak finomak, de egészséges összetevői is a diós-áfonyás muffin receptnek. A dió omega 3 zsírsavban és magnéziumban gazdag, az áfonya pedig magas antioxidáns tartalmú bogyós gyümölcs. Épp ezért, ha muffint szeretnénk készíteni, célszerű feldobni ezzel a két összetevővel is.

Diós-áfonyás muffin hozzávalók

  • 40 dkg liszt
  • 1 evőkanál sütőpor
  • 20 dkg cukor
  • 2 tojás
  • 280 ml kefir
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 75 gramm olvasztott vaj
  • 10 dkg dió
  • 15 dkg áfonya

Diós-áfonyás muffin elkészítése

  1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Készítsünk elő muffin formákat.
  2. Keverjük össze a lisztet, sütőport és a cukrot.
  3. Vegyünk elő egy másik tálat és keverjük el benne a tojást, vanília aromát, kefirt és az olvasztott vajat.
  4. Ehhez adjuk hozzá a lisztes keveréket és dolgozzuk össze csomómentesre.
  5. A masszába végül belekeverjük a diót és az áfonyát is.
  6. Kiporciózzuk muffin formákba a masszát. Minden formát nagyjából a 3/4 részéig töltünk.
  7. Betesszük az előmelegített sütőbe és 20-25 perc alatt készre sütjük.

Jó étvágyat!

Ha tetszett a recept, oszd meg másokkal is vagy mentsd el magadnak!

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top