Diós-áfonyás muffin recept
A dió és az áfonya nem csak finomak, de egészséges összetevői is a diós-áfonyás muffin receptnek. A dió omega 3 zsírsavban és magnéziumban gazdag, az áfonya pedig magas antioxidáns tartalmú bogyós gyümölcs. Épp ezért, ha muffint szeretnénk készíteni, célszerű feldobni ezzel a két összetevővel is.
Diós-áfonyás muffin hozzávalók
- 40 dkg liszt
- 1 evőkanál sütőpor
- 20 dkg cukor
- 2 tojás
- 280 ml kefir
- 1 teáskanál vanília aroma
- 75 gramm olvasztott vaj
- 10 dkg dió
- 15 dkg áfonya
Diós-áfonyás muffin elkészítése
- Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Készítsünk elő muffin formákat.
- Keverjük össze a lisztet, sütőport és a cukrot.
- Vegyünk elő egy másik tálat és keverjük el benne a tojást, vanília aromát, kefirt és az olvasztott vajat.
- Ehhez adjuk hozzá a lisztes keveréket és dolgozzuk össze csomómentesre.
- A masszába végül belekeverjük a diót és az áfonyát is.
- Kiporciózzuk muffin formákba a masszát. Minden formát nagyjából a 3/4 részéig töltünk.
- Betesszük az előmelegített sütőbe és 20-25 perc alatt készre sütjük.
Jó étvágyat!