DXN ganoderma kávé webshop

Édes muffinok Zöldséges muffinok

Répás muffin (bögrés) recept

Répás muffin recept egy kis dióval

A répás muffint sokféleképp variálhatjuk. A jelenlegi receptben különösen nagy hangsúlyt kap a répa. Hihetetlenül egyszerű bögrés recept, ahol nem kell túlagyalni a hozzávalókat. Ebben a receptben dió és egy kis citromhéj hozzáadásával tesszük egyedivé a süteményt. Ha tetszik ez a diós-citromos-répás muffin, nézd meg az almás-mazsolás változatot is.

Répás muffin hozzávalók

  • 2 bögre liszt
  • fél bögre darált dió
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 tojás
  • 1 bögre barna cukor
  • 1 bögre olaj/vaj
  • 1 bögre tej
  • 2 bögre reszelt répa
  • 1 citrom reszelt héja
  • csipet só

Répás muffin elkészítése

  1. Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
  2. Keverjük össze egy közepes tálban a lisztet, diót, sütőport és a csipet sót.
  3. Egy nagy tálban verjük fel a tojást és adjuk hozzá a barna cukrot, tejet és az olajat. Ha vajat használunk az olaj helyett, akkor mikróban olvasszuk meg, hogy folyós legyen.
  4. A tojásos keverékhez lassan, adagokban öntsük hozzá a lisztes keveréket és mindig keverjünk egyet rajta.
  5. Az elkészült masszához adjuk hozzá a 2 bögre reszelt répát és reszeljük bele a citrom héját is, majd egyenletesen keverjük el az egészet.
  6. Szilikon muffin formákba adagoljuk a tésztát. Ügyeljünk rá, hogy ne rakjuk tele a formákat, hogy legyen helye a tésztának a növekedéshez.
  7. Majd tegyük az előmelegített sütőbe és 15-20 perc alatt süssük készre.

Tipp!

  • A muffin ízét tovább fokozhatjuk, ha egy csapott teáskanál mézeskalács fűszerkeveréket adunk a masszához.

Jó étvágyat!

Ha tetszett a recept, oszd meg másokkal is vagy mentsd el magadnak!

Ezek a muffin receptek is érdekelhetnek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük