Aszalt gyümölcsös muffin hozzávalók

- 30 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 15 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- csipetnyi só
- 1 tojás
- 2,5 dl tej
- 4 evőkanál olaj
- 15 dkg mazsola
- 5 dkg aszalt szilva
- 5 dkg aszalt sárgabarack
- rum, vagy rumaroma (a folyadék összesen 2,5 dl legyen!)
- dió
Aszalt gyümölcsös muffin elkészítése
A mazsolát és az aszalt gyümölcsöket a 2,5 dl rumos tejbe áztatjuk. Közben a többi hozzávalót is összedolgozzuk, majd a gyümölcsöket a tejjel együtt is hozzákeverjük. A tetejét dióval díszíthetjük. 180 fokon, gázsütőben 3-as fokozaton kb. 25 perc alatt készre sütjük.
Tipp: Ízlés szerint másféle aszalt gyümölcsöt is használhatunk.