Aszalt gyümölcsös muffin recept

Aszalt gyümölcsös muffin

Aszalt gyümölcsös muffin hozzávalók

  • 30 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • csipetnyi só
  • 1 tojás
  • 4 evőkanál olaj
  • 2,2 dl tej
  • 15 dkg mazsola
  • 5 dkg aszalt szilva
  • 5 dkg aszalt sárgabarack
  • 30 ml rum aroma
  • mandula ízlés szerint (opcionális)

Aszalt gyümölcsös muffin elkészítése

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  2. A muffin formákba tegyünk papírkapszlit.
  3. Ha mandulát is teszünk a muffinba, akkor törjük kissé össze, vagy daráljuk kicsit apróbb szeműre, de ne por állagúra.
  4. A tejet és a rum aromát keverjük el.
  5. Áztassuk meg 5 percig a rumos tejben a mandulát és az aszalt gyümölcsöket.
  6. Egy tálban verjük fel a tojást és adjuk hozzá a cukrot és a vaníliás cukrot.
  7. Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, sütőport és a csipet sót.
  8. 5 perc után a rumos tejet öntsük hozzá a cukros tojáshoz és keverjük össze.
  9. Majd ehhez adjuk hozzá a lisztes keveréket is és keverjük csomómentesre.
  10. A masszát adagoljuk a muffin formákba. Körülbelül 3/4-ig töltsük meg a formákat.
  11. Díszítésként tehetünk a tetejükre pluszban aszalt gyümölcsöt és szeletelt mandulát.
  12. Előmelegített sütőben körülbelül 25 perc alatt készre sütjük.

Tipp:
Ha az aszalt gyümölcsök túl nagyok, vágjuk kicsit kisebbre.

Jó étvágyat!

Ha tetszett a recept, oszd meg másokkal is vagy mentsd el magadnak!

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top