Aszalt gyümölcsös muffin recept

Aszalt gyümölcsös muffin hozzávalók
- 30 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 15 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- csipetnyi só
- 1 tojás
- 4 evőkanál olaj
- 2,2 dl tej
- 15 dkg mazsola
- 5 dkg aszalt szilva
- 5 dkg aszalt sárgabarack
- 30 ml rum aroma
- mandula ízlés szerint (opcionális)
Aszalt gyümölcsös muffin elkészítése
- Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
- A muffin formákba tegyünk papírkapszlit.
- Ha mandulát is teszünk a muffinba, akkor törjük kissé össze, vagy daráljuk kicsit apróbb szeműre, de ne por állagúra.
- A tejet és a rum aromát keverjük el.
- Áztassuk meg 5 percig a rumos tejben a mandulát és az aszalt gyümölcsöket.
- Egy tálban verjük fel a tojást és adjuk hozzá a cukrot és a vaníliás cukrot.
- Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, sütőport és a csipet sót.
- 5 perc után a rumos tejet öntsük hozzá a cukros tojáshoz és keverjük össze.
- Majd ehhez adjuk hozzá a lisztes keveréket is és keverjük csomómentesre.
- A masszát adagoljuk a muffin formákba. Körülbelül 3/4-ig töltsük meg a formákat.
- Díszítésként tehetünk a tetejükre pluszban aszalt gyümölcsöt és szeletelt mandulát.
- Előmelegített sütőben körülbelül 25 perc alatt készre sütjük.
Tipp:
Ha az aszalt gyümölcsök túl nagyok, vágjuk kicsit kisebbre.
Jó étvágyat!