Sajtos-krumplis muffin hozzávalók
- 15 dkg liszt
- 1,5 teáskanál sütőpor
- 0,5 teáskanál só
- 0,5 teáskanál szódabikarbóna
- 10 dkg krumplipüré pehely
- 10 dkg reszelt sajt
- 1 csomó megmosott, felaprózott snidling
- 1 kávéskanál reszelt szerecsendió
- bors (ízlés szerint)
- pirospaprika (ízlés szerint)
- 1 tojás
- 2 dl tej
- 0,5 dl olaj
- 20 dkg tejföl
- a tetejére: reszelt sajt, kockára vágott piros paprika
Sajtos-krumplis muffin elkészítése
- Melegítsük elő a sütőt 180 fokra és vajazzuk ki a muffin formákat.
- Egy kisebb tálban keverjük össze a következő hozzávalókat: liszt, sütőpor, só, szódabikarbóna, krumplipüré pehely, reszelt sajt, snidling, szerecsendió, bors, pirospaprika.
- Egy nagyobb tálban simára keverjük a nedves összetevőket: tojás, tej, olaj, tejföl.
- Majd a nedves hozzávalókhoz fokozatosan hozzákeverjük a száraz hozzávalókat. Csomómentes legyen. Ha mixert használunk a keveréshez, akkor a legkisebb fokozaton tegyük ezt.
- A tésztát töltsük a muffin formák 3/4-éig.
- A tetejét megszórhatjuk egy kis reszelt sajttal és piros színű apróra vágott paprikával.
- Majd behelyezzük az előmelegített sütőbe kb 20-25 percre.
- Ha megsült, kivesszük a sütőből és hagyjuk pár percet hűlni, majd tálaljuk.
Jó étvágyat!