DXN ganoderma kávé webshop

Sajtos muffinok Sós muffinok

Sajtos-krumplis muffin recept

Sajtos-krumplis muffin

Sajtos-krumplis muffin hozzávalók

  • 15 dkg liszt
  • 1,5 teáskanál sütőpor
  • 0,5 teáskanál só
  • 0,5 teáskanál szódabikarbóna
  • 10 dkg krumplipüré pehely
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 1 csomó megmosott, felaprózott snidling
  • 1 kávéskanál reszelt szerecsendió
  • bors (ízlés szerint)
  • pirospaprika (ízlés szerint)
  • 1 tojás
  • 2 dl tej
  • 0,5 dl olaj
  • 20 dkg tejföl
  • a tetejére: reszelt sajt, kockára vágott piros paprika

Sajtos-krumplis muffin elkészítése

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra és vajazzuk ki a muffin formákat.
  2. Egy kisebb tálban keverjük össze a következő hozzávalókat: liszt, sütőpor, só, szódabikarbóna, krumplipüré pehely, reszelt sajt, snidling, szerecsendió, bors, pirospaprika.
  3. Egy nagyobb tálban simára keverjük a nedves összetevőket: tojás, tej, olaj, tejföl.
  4. Majd a nedves hozzávalókhoz fokozatosan hozzákeverjük a száraz hozzávalókat. Csomómentes legyen. Ha mixert használunk a keveréshez, akkor a legkisebb fokozaton tegyük ezt.
  5. A tésztát töltsük a muffin formák 3/4-éig.
  6. A tetejét megszórhatjuk egy kis reszelt sajttal és piros színű apróra vágott paprikával.
  7. Majd behelyezzük az előmelegített sütőbe kb 20-25 percre.
  8. Ha megsült, kivesszük a sütőből és hagyjuk pár percet hűlni, majd tálaljuk.

Jó étvágyat!

Ha tetszett a recept, oszd meg másokkal is vagy mentsd el magadnak!

DXN ganoderma kávé webshop

Ezek a muffin receptek is érdekelhetnek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük