Sajtos-kolbászos muffin recept finom magvakkal

Sajtos-kolbászos muffin, magvakkal

Egy tartalmas reggeli? Egy előétel az ebédhez? Netán valami harapnivaló uzsonnára? Bármilyen alkalomból elkészíthetjük ezt a rendkívül laktató sajtos-kolbászos muffin receptet. A tésztába kevert magvak pedig még ropogósabbá tesznek minden falatot. Kevés összetevő kell hozzá, ám annál ízletesebb.

Sajtos-kolbászos muffin hozzávalók

  • 20 dkg liszt
  • 1 sütőpor
  • csapott kávéskanál só
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 20 dkg kolbász
  • 2 dl tej
  • 3 db tojás
  • magvak (ízlés szerint bármilyen lehet: tökmag, napraforgómag, szezámmag)

Sajtos-kolbászos muffin elkészítése

  1. A lisztet, a sütőport és a sót keverjük össze. Majd minden további hozzávaló esetén keverjünk egyet a tál tartalmán.
  2. Először a sajtot keverjük hozzá a lisztes keverékhez.
  3. Majd jöhet az apróra vágott kolbász és a magvak.
  4. Majd öntsük a keverékhez a tejet is, végül pedig a tojást.
  5. Keverjük csomómentesre a masszát, majd töltsük meg a muffin formákat 3/4-ig.
  6. 180 fokra előmelegített sütőben kb 25 perc alatt készre sütjük.

Tipp:

  • Kolbász helyett sonkát is használhatunk, azzal is nagyon finom.

Jó étvágyat!

Ha tetszett a recept, oszd meg másokkal is vagy mentsd el magadnak!

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top