Sajtos-kolbászos muffin recept finom magvakkal
Egy tartalmas reggeli? Egy előétel az ebédhez? Netán valami harapnivaló uzsonnára? Bármilyen alkalomból elkészíthetjük ezt a rendkívül laktató sajtos-kolbászos muffin receptet. A tésztába kevert magvak pedig még ropogósabbá tesznek minden falatot. Kevés összetevő kell hozzá, ám annál ízletesebb.
Sajtos-kolbászos muffin hozzávalók
- 20 dkg liszt
- 1 sütőpor
- csapott kávéskanál só
- 20 dkg reszelt sajt
- 20 dkg kolbász
- 2 dl tej
- 3 db tojás
- magvak (ízlés szerint bármilyen lehet: tökmag, napraforgómag, szezámmag)
Sajtos-kolbászos muffin elkészítése
- A lisztet, a sütőport és a sót keverjük össze. Majd minden további hozzávaló esetén keverjünk egyet a tál tartalmán.
- Először a sajtot keverjük hozzá a lisztes keverékhez.
- Majd jöhet az apróra vágott kolbász és a magvak.
- Majd öntsük a keverékhez a tejet is, végül pedig a tojást.
- Keverjük csomómentesre a masszát, majd töltsük meg a muffin formákat 3/4-ig.
- 180 fokra előmelegített sütőben kb 25 perc alatt készre sütjük.
Tipp:
- Kolbász helyett sonkát is használhatunk, azzal is nagyon finom.
Jó étvágyat!