Feta sajtos-spenótos-paprikás muffin recept
Örömmel ajánlom ezt a mennyei feta sajtos-spenótos-paprikás muffin receptet. Ez a sós muffin tökéletes választás az egészségtudatos életmód kedvelőinek, hiszen tele van friss, tápláló összetevőkkel. A spenót gazdag rostokban és vitaminokban, míg a feta sajt és a piros paprika különleges ízt és textúrát ad a muffinoknak.
Ezeket a görög, mediterrán ízvilágú muffinokat könnyedén elkészítheted otthon, és ideálisak a nap bármely szakában történő fogyasztásra. Készíts belőle a családnak, barátoknak és élvezzétek ezeket az ízletes és tápláló muffinokat.
Fetás-spenótos-paprikás muffin hozzávalók
Kb 12 muffinhoz elég ez a mennyiség.
- 2 és 3/4 bögre liszt
- 1/4 bögre cukor
- 2 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál őrölt fűszerpaprika
- 3/4 teáskanál só
- 3/4 bögre alacsony zsírtartalmú tej
- fél bögre extra szűz olívaolaj
- 2 tojás
- 1 és 1/4 bögre vékonyra szeletelt friss spenót
- 3/4 bögre morzsolódott feta sajt
- 1/3 bögre piros színű paprika (kápia, pritaminpaprika, stb.)
Fetás-spenótos-paprikás muffin elkészítése
- Melegítsd elő a sütőt 190 fokra.
- Egy nagy tálban keverd össze a száraz összetevőket: liszt, cukor, sütőpor, fűszerpaprika, só.
- Egy másik tálban keverd össze a nedves összetevőket: olívaolaj, tojás, tej.
- A nedves összetevőket hozzáadjuk a száraz összetevőkhöz és egyenletesen elkeverjük.
- Adjuk hozzá a masszához a spenótot, paprikát, feta sajtot és egyenletesen keverjük össze.
- Az elkészült keveréket muffinformákba adagoljuk, amiket papírkapszlikkal béleltünk ki. Amennyiben szilikon muffinformát használunk elég, ha a formákat kikenjük olajjal, nem kell bele papír.
- Körülbelül 25 percig süssük. Fogpiszkálóval ellenőrizzük, hogy jól átsült-e a tészta.
- 10 percig hagyjuk hűlni a formában, majd vegyük ki a formából. Pár óráig hagyjuk hűlni, mielőtt tálaljuk.
Recept és kép forrása: olivetomato.com