Feta sajtos-spenótos-paprikás muffin recept

Feta sajtos-spenótos-paprikás muffin

Örömmel ajánlom ezt a mennyei feta sajtos-spenótos-paprikás muffin receptet. Ez a sós muffin tökéletes választás az egészségtudatos életmód kedvelőinek, hiszen tele van friss, tápláló összetevőkkel. A spenót gazdag rostokban és vitaminokban, míg a feta sajt és a piros paprika különleges ízt és textúrát ad a muffinoknak.

Ezeket a görög, mediterrán ízvilágú muffinokat könnyedén elkészítheted otthon, és ideálisak a nap bármely szakában történő fogyasztásra. Készíts belőle a családnak, barátoknak és élvezzétek ezeket az ízletes és tápláló muffinokat.

Fetás-spenótos-paprikás muffin hozzávalók

Kb 12 muffinhoz elég ez a mennyiség.

  • 2 és 3/4 bögre liszt
  • 1/4 bögre cukor
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál őrölt fűszerpaprika
  • 3/4 teáskanál só
  • 3/4 bögre alacsony zsírtartalmú tej
  • fél bögre extra szűz olívaolaj
  • 2 tojás
  • 1 és 1/4 bögre vékonyra szeletelt friss spenót
  • 3/4 bögre morzsolódott feta sajt
  • 1/3 bögre piros színű paprika (kápia, pritaminpaprika, stb.)

Fetás-spenótos-paprikás muffin elkészítése

  1. Melegítsd elő a sütőt 190 fokra.
  2. Egy nagy tálban keverd össze a száraz összetevőket: liszt, cukor, sütőpor, fűszerpaprika, só.
  3. Egy másik tálban keverd össze a nedves összetevőket: olívaolaj, tojás, tej.
  4. A nedves összetevőket hozzáadjuk a száraz összetevőkhöz és egyenletesen elkeverjük.
  5. Adjuk hozzá a masszához a spenótot, paprikát, feta sajtot és egyenletesen keverjük össze.
  6. Az elkészült keveréket muffinformákba adagoljuk, amiket papírkapszlikkal béleltünk ki. Amennyiben szilikon muffinformát használunk elég, ha a formákat kikenjük olajjal, nem kell bele papír.
  7. Körülbelül 25 percig süssük. Fogpiszkálóval ellenőrizzük, hogy jól átsült-e a tészta.
  8. 10 percig hagyjuk hűlni a formában, majd vegyük ki a formából. Pár óráig hagyjuk hűlni, mielőtt tálaljuk.

Recept és kép forrása: olivetomato.com

Ha tetszett a recept, oszd meg másokkal is vagy mentsd el magadnak!

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top