Kapros-cukkinis muffin recept
Van otthon cukkinid Ă©s nem tudod, milyen Ășj receptet prĂłbĂĄlj ki vele? KĂ©szĂts belĆle kapros-cukkinis muffint! RemekĂŒl laktat Ă©s pofonegyszerƱ az elkĂ©szĂtĂ©se.
Kapros-cukkinis muffin hozzĂĄvalĂłk
- 1,5 bögre liszt
- 2 evĆkanĂĄl cukor
- 3 teĂĄskanĂĄl sĂŒtĆpor
- csipet sĂł
- 3/4 teĂĄskanĂĄl aprĂłra vĂĄgott friss kapor (szĂĄrĂtott esetĂ©n kicsit több szĂŒksĂ©ges)
- 1/4 bögre tej
- 1/3 bögre olvasztott margarin
- 2 tojĂĄs
- 2/3 bögre ricotta sajt (reszelve vagy kis darabokra vågva)
- 1/2 bögre reszelt cukkini
Kapros-cukkinis muffin elkĂ©szĂtĂ©se
- A sĂŒtĆt 200 fokra elĆmelegĂtjĂŒk, Ă©s a formĂĄkat kivajazzuk.
- Egy tĂĄlban összekeverjĂŒk a szĂĄraz összetevĆket: lisztet, cukrot, sĂŒtĆport, sĂłt, kaprot.
- ElĆveszĂŒnk egy mĂĄsik tĂĄlat Ă©s benne a margarint simĂĄra keverjĂŒk a tojĂĄssal Ă©s a tejjel.
- Ezt követĆen hozzĂĄadjuk a sajtot Ă©s a cukkinit is Ă©s ĂșjbĂłl keverĂŒnk rajta.
- Majd a tojĂĄsos tĂĄl tartalmĂĄhoz fokozatosan hozzĂĄkeverjĂŒk a lisztes tĂĄl tartalmĂĄt. A tĂ©szta picit kemĂ©nyebb ĂĄllagĂș lesz.
- Ha jĂłl ĂĄtforgattuk a tĂ©sztĂĄt, muffin formĂĄkba kanalazzuk Ă©s 20-25 perc alatt aranybarnĂĄra sĂŒtjĂŒk 200 fokon.
- Ha kĂ©sz, nĂ©hĂĄny percig mĂ©g hƱlni hagyjuk, majd kivehetjĂŒk a formĂĄkbĂłl Ă©s tĂĄlaljuk.
JĂł Ă©tvĂĄgyat!