DXN ganoderma kávé webshop

Édes muffinok Gyümölcsös muffinok

Vajpuha narancsos muffin recept

Narancsos muffin

A vajpuha narancsos muffinról azonnal a friss, citrusos ízek jutnak eszünkbe, melyek kellemesen kényeztetik az ízlelőbimbóinkat. Azonnal elolvad a számban, miközben a friss narancshéj ízét érzem. A narancsos aroma betölti az egész konyhát, az édes illatok csábítóan terjengenek a levegőben.

Az enyhén édesített muffin tökéletes kísérője egy csésze meleg teának vagy reggeli kávénak. Minden falat egy utazás a citrusos örömök világába, amelyek boldogsággal töltik el a szívemet. Ez a muffin igazi csemege, amely minden narancsrajongónak garantáltan örömet okoz. Próbáld ki a tojásmentes változatot is.

Narancsos muffin hozzávalók

Kb 16 muffinra elég.

  • 1 csésze tej
  • ½ csésze frissen facsart narancslé
  • ½ csésze tejföl
  • 2 nagy tojás
  • 16 evőkanál (kb 320 g) olvasztott sózatlan vaj
  • 3½ csésze finomliszt
  • 1 csésze cukor
  • 1½ evőkanál sütőpor
  • ½ teáskanál só
  • 1 narancs reszelt héja (lehetőleg bio)

A mázhoz:

  • ¼ csésze frissen facsart narancslé
  • 1½ csésze porcukor
  • 1-2 teáskanál reszelt narancshéj (lehetőleg bio)

Narancsos muffin elkészítése

  1. Melegítsd elő a sütőt kb. 175°C hőmérsékletre.
  2. Egy közepes méretű keverőtálban keverd össze a tejet, narancslét, tejfölt, tojásokat és olvasztott vajat.
  3. Egy nagyobb tálban keverd össze a lisztet, cukrot, sütőport és sót.
  4. Öntsd a nedves összetevőket a száraz összetevőkhöz, és keverd össze.
  5. Egy spatulával forgasd hozzá a narancshéjat.
  6. Egyenletesen oszd szét a tésztát a muffinformákban. (Kb 3/4-ig töltsd meg a formákat.)
  7. Süsd kb. 18-20 percig, vagy amíg a muffinba beleszúrt fogpiszkálót kihúzva száraz nem lesz.
  8. Hagyd 5-10 percig hűlni a formában, majd helyezd át egy rácsra, amit egy sütőpapírral bélelt tepsire tettél.
  9. A máz elkészítéséhez keverd össze a narancslét, a porcukrot és a narancshéjat egy kis tálban. Keverd csomómentesre és, ha szükséges, adj hozzá további narancslevet a kívánt sűrűség eléréséhez.
  10. Csepegtess a mázból a muffinokra, amíg még meleg és hagyd megszilárdulni a mázat.

Recept és kép forrása: everydayannie.com

Ha tetszett a recept, oszd meg másokkal is vagy mentsd el magadnak!

Ezek a muffin receptek is érdekelhetnek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük