Zabpelyhes-áfonyás muffin hozzávalók

- 20 dkg liszt
- 6 dkg zabpehely
- 2 teáskanál sütőpor
- 1/2 teáskanál szódabikarbóna
- 2 tojás
- 18 dkg cukor
- 15 dkg vaj vagy margarin
- 1 csomag vaníliás cukor
- 30 dkg tejföl
- 25 dkg áfonya (fagyasztott is lehet)
Zabpelyhes-áfonyás muffin elkészítése
A lisztet összekeverjük a zabpehellyel, a sütőporral és a szódabikarbónával. A tojásokat habosra keverjük a cukorral és a vajjal, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, majd a tejfölt. A lisztes keveréket kis adagokban a masszához keverjük, majd óvatosan beleforgatjuk az áfonyát (ha fagyasztott áfonyát használunk, fagyottan tegyük bele!), és a papírral kibélelt muffinformákba adagoljuk. 180 °C-ra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.