Édes muffinok Gyümölcsös muffinok

Zabpelyhes-áfonyás muffin recept

Zabpelyhes-áfonyás muffin hozzávalók

Zabpelyhes áfonyás muffin recept
  • 20 dkg liszt
  • 6 dkg zabpehely
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1/2 teáskanál szódabikarbóna
  • 2 tojás
  • 18 dkg cukor
  • 15 dkg vaj vagy margarin
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 30 dkg tejföl
  • 25 dkg áfonya (fagyasztott is lehet)

Zabpelyhes-áfonyás muffin elkészítése

A lisztet összekeverjük a zabpehellyel, a sütőporral és a szódabikarbónával. A tojásokat habosra keverjük a cukorral és a vajjal, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, majd a tejfölt. A lisztes keveréket kis adagokban a masszához keverjük, majd óvatosan beleforgatjuk az áfonyát (ha fagyasztott áfonyát használunk, fagyottan tegyük bele!), és a papírral kibélelt muffinformákba adagoljuk. 180 °C-ra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.

Ezek a muffin receptek is érdekelhetnek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük