|

Zabpelyhes-áfonyás muffin recept

Zabpelyhes-áfonyás muffin

Ezek a zabpelyhes-áfonyás muffinok két pozitív tulajdonságuk miatt is nagyon ajánlottak. Az áfonya a magas antioxidáns tartalmának köszönhetően segíthet a sejtek védelmében. Míg a zabpehely alacsony glikémiás indexük miatt hosszan tartó energiát biztosítanak. A sütőben elkészítve pedig varázslatosan illatos és omlósak lesznek.

Zabpelyhes-áfonyás muffin hozzávalók

  • 20 dkg liszt
  • 6 dkg zabpehely
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1/2 teáskanál szódabikarbóna
  • 2 tojás
  • 18 dkg cukor
  • 15 dkg vaj vagy margarin
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 30 dkg tejföl
  • 25 dkg áfonya (fagyasztott is lehet)

Zabpelyhes-áfonyás muffin elkészítése

  1. Vegyünk elő egy tálat és keverjük össze benne a száraz alapanyagokat. Ezek a liszt, zabpehely, sütőpor és szódabikarbóna.
  2. Egy nagyon tálban verjük habosra a tojásokat a vajjal, a cukorral és a vaníliás cukorral.
  3. A tojásos tálhoz ezután keverjük hozzá a tejfölt is.
  4. A lisztes keveréket adagoljuk hozzá a tojásos keverékhez és dolgozzuk el csomómentesre.
  5. Ezután forgassuk bele a masszába az áfonyákat.
  6. Papírral kibélelt muffin formákba adagoljuk. Ne rakjuk tele.
  7. 180 fokra előmelegített sütőben kb 20-25 perig sütjük.

Tipp:

  • Ha fagyasztott áfonyákat használunk, kiengedés nélkül forgassuk a masszába.

Jó étvágyat!

Ha tetszett a recept, mentsd el, oszd meg másokkal, írd meg kommentben!

Similar Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük