Zabpelyhes-áfonyás muffin recept
Ezek a zabpelyhes-áfonyás muffinok két pozitív tulajdonságuk miatt is nagyon ajánlottak. Az áfonya a magas antioxidáns tartalmának köszönhetően segíthet a sejtek védelmében. Míg a zabpehely alacsony glikémiás indexük miatt hosszan tartó energiát biztosítanak. A sütőben elkészítve pedig varázslatosan illatos és omlósak lesznek.
Zabpelyhes-áfonyás muffin hozzávalók
- 20 dkg liszt
- 6 dkg zabpehely
- 2 teáskanál sütőpor
- 1/2 teáskanál szódabikarbóna
- 2 tojás
- 18 dkg cukor
- 15 dkg vaj vagy margarin
- 1 csomag vaníliás cukor
- 30 dkg tejföl
- 25 dkg áfonya (fagyasztott is lehet)
Zabpelyhes-áfonyás muffin elkészítése
- Vegyünk elő egy tálat és keverjük össze benne a száraz alapanyagokat. Ezek a liszt, zabpehely, sütőpor és szódabikarbóna.
- Egy nagyon tálban verjük habosra a tojásokat a vajjal, a cukorral és a vaníliás cukorral.
- A tojásos tálhoz ezután keverjük hozzá a tejfölt is.
- A lisztes keveréket adagoljuk hozzá a tojásos keverékhez és dolgozzuk el csomómentesre.
- Ezután forgassuk bele a masszába az áfonyákat.
- Papírral kibélelt muffin formákba adagoljuk. Ne rakjuk tele.
- 180 fokra előmelegített sütőben kb 20-25 perig sütjük.
Tipp:
- Ha fagyasztott áfonyákat használunk, kiengedés nélkül forgassuk a masszába.
Jó étvágyat!