Almás-mazsolás muffin recept
Ez a házi almás-mazsolás muffin nem csak finom, de az otthon melegét is idézi, valamint az őszi hangulatot. A friss alma, a fahéj és a mazsola párosítása igazi ízbomba, amit mindenki imádni fog. Belül a puha és szaftos textúra, Kívül pedig a ropogós tészta kényeztet el minket. Ha szeretnél egy kis őszi hangulatot varázsolni a konyhádba, feltétlenül próbáld ki ezt a receptet. Ne felejtsd el meghívni barátaidat is, hogy együtt élvezzétek ezt a remek desszertet.
Almás-mazsolás muffin hozzávalók
- 25 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 15 dkg cukor
- 2 tojás
- 5 dkg vaj vagy margarin
- 2 közepes alma
- 7 dkg mazsola
- 1 kávéskanál fahéj
- 1 dl tej
- 1 dl joghurt
- csipet só
Almás-mazsolás muffin elkészítése
- A sütőt 190 fokra előmelegítjük, légkeveréssel.
- A muffin formákat muffinpapírral kibéleljük, vagy olajjal kikenjük.
- Az almákat meghámozzuk és apró kockákra vágjuk. Ízlés szerint le is reszelhetjük.
- A lisztet a sütőporral és a fahéjjal egy tálba átszitáljuk.
- Ehhez hozzáadjuk a mazsolát.
- A tojássárgáját és a fehérét kettéválasztjuk. A tojásfehérjét félretesszük egy kis ideig.
- Egy tálban a cukrot a tojássárgáját és a vajat habosra keverjük.
- A tojásos keverékhez hozzáadjuk a joghurtot.
- A lisztes keveréket és a tejet felváltva hozzáadjuk a tojásos keverékhez. Minden ilyen műveletnél keverünk egyet a masszán.
- Ezt követően bekeverjük az almakockákat is.
- Legvégére hagyva, a tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. Ezt szintén hozzáadjuk a masszához és egyenletesen elkeverjük.
- A tésztát a formákba adagoljuk (ne rakjuk színültig) és körülbelül 25 perc alatt készre sütjük.
Tipp:
Ínyencek a még meleg muffin tetejét beleforgathatják cukros-fahéjas keverékbe.
Jó étvágyat!