Almás-mazsolás muffin hozzávalók

- 25 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 15 dkg cukor
- 2 tojás
- 5 dkg vaj vagy margarin
- 2 közepes alma
- 7 dkg mazsola
- 1 kávéskanál fahéj
- 1 dl tej
- 1 dl joghurt
Almás-mazsolás muffin elkészítése
A sütőt 190 fokra előmelegítjük. Az almákat kis kockákra vágjuk. A lisztet összeszitáljuk a sütőporral és a fahéjjal, és belekeverjük a mazsolát. A cukrot habosra keverjük a vajjal és a tojássárgájákkal, majd hozzáadjuk a joghurtot. A lisztes keveréket a tejjel felváltva folyamatosan hozzákeverjük vajas masszához, majd hozzákeverjük az almakockákat ia. A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük, és a masszába keverjük. A tésztát a formákba adagoljuk, és kb. 30 percig sütjük.