Almás-mazsolás muffin recept

Almás-mazsolás muffin recept

Ez a házi almás-mazsolás muffin nem csak finom, de az otthon melegét is idézi, valamint az őszi hangulatot. A friss alma, a fahéj és a mazsola párosítása igazi ízbomba, amit mindenki imádni fog. Belül a puha és szaftos textúra, Kívül pedig a ropogós tészta kényeztet el minket. Ha szeretnél egy kis őszi hangulatot varázsolni a konyhádba, feltétlenül próbáld ki ezt a receptet. Ne felejtsd el meghívni barátaidat is, hogy együtt élvezzétek ezt a remek desszertet.

Almás-mazsolás muffin hozzávalók

  • 25 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 15 dkg cukor
  • 2 tojás
  • 5 dkg vaj vagy margarin
  • 2 közepes alma
  • 7 dkg mazsola
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 1 dl tej
  • 1 dl joghurt
  • csipet só

Almás-mazsolás muffin elkészítése

  1. A sütőt 190 fokra előmelegítjük, légkeveréssel.
  2. A muffin formákat muffinpapírral kibéleljük, vagy olajjal kikenjük.
  3. Az almákat meghámozzuk és apró kockákra vágjuk. Ízlés szerint le is reszelhetjük.
  4. A lisztet a sütőporral és a fahéjjal egy tálba átszitáljuk.
  5. Ehhez hozzáadjuk a mazsolát.
  6. A tojássárgáját és a fehérét kettéválasztjuk. A tojásfehérjét félretesszük egy kis ideig.
  7. Egy tálban a cukrot a tojássárgáját és a vajat habosra keverjük.
  8. A tojásos keverékhez hozzáadjuk a joghurtot.
  9. A lisztes keveréket és a tejet felváltva hozzáadjuk a tojásos keverékhez. Minden ilyen műveletnél keverünk egyet a masszán.
  10. Ezt követően bekeverjük az almakockákat is.
  11. Legvégére hagyva, a tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. Ezt szintén hozzáadjuk a masszához és egyenletesen elkeverjük.
  12. A tésztát a formákba adagoljuk (ne rakjuk színültig) és körülbelül 25 perc alatt készre sütjük.

Tipp:

Ínyencek a még meleg muffin tetejét beleforgathatják cukros-fahéjas keverékbe.

Jó étvágyat!

Ha tetszett a recept, oszd meg másokkal is vagy mentsd el magadnak!

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top