Tojásmentes Dalgona kávés muffin recept

Dalgona kávés muffin

Tojásmentes Dalgona kávés muffin hozzávalók

Ez a mennyiség körülbelül 6-8 muffinra lesz elegendő.

  • 1 csésze liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1/4 teáskanál szódabikarbóna
  • 1/4 csésze natúr joghurt
  • 1/2 csésze porcukor
  • 1/4 csésze + 3 evőkanál tej
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 1/4 csésze olaj
  • 1,5 teáskanál instant kávé
  • 1 teáskanál meleg víz

Tojásmentes Dalgona kávés muffin elkészítése

  1. Egy tálba szitáld át a lisztet, szódabikarbónát és sütőport, majd tedd félre.
  2. Egy kis tálban keverd össze az instant kávét és a meleg vizet, majd ezt is tedd félre.
  3. Egy harmadik tálban keverd össze a joghurtot és a porcukrot, míg a cukor teljesen fel nem oldódik. Add hozzá a tejet, olajat és vanília kivonatot, majd keverd össze, míg az összes hozzávaló el nem elegyedik.
  4. Melegítsd elő a sütőt 170 fokra.
  5. Amíg a sütő melegszik, keverjük össze a nedves és száraz összetevőket és a keverés során adagoljuk hozzá a 3 evőkanál tejet.
  6. A muffinformákba tegyél papírkapszlikat, majd az összekevert tésztával töltsd meg félig a muffin formákat. Körülbelül a tészta fele lesz így elhasználva.
  7. A maradék tésztához add hozzá a kávét és egyenletesen keverd el.
  8. Az így kapott kávés masszát kanalazd a muffin formák tetejére. Minden muffin formát körülbelül a háromnegyedéig tölts meg.
  9. Még sütés előtt a muffinok alját néhányszer ütögesd az asztalhoz, hogy a légbuborékok távozhassanak a masszából.
  10. Ezután már beteheted a 170 fokra előmelegített sütőbe és körülbelül 15 percig süsd. 15 perc után fogpiszkálóval ellenőrizd, hogy a tészta megsült-e. Ha marad tészta a fogpiszkálón, akkor még süsd a muffinokat 2-3 percig.

A Dalgona kávés muffinok története

A Dalgona kávés muffin receptjét a 2020-as évben az interneten berobbant „Dalgona Coffee” őrület inspirálta, mely Koreából terjedt el vírusvideók által. Karanténkávénak is nevezik, hiszen a Covid-19 járvány ideje alatt robbant be a köztudatba.

A dalgona kávé egy koreai szivacsos állagú édességre, a méhsejt karamellre hasonlít. Instant kávé, víz és cukor egyenlő arányú felverésével készül, amíg könnyű és krémes állagú nem lesz. Ezt a habos kávékrémet kanalazzák tej tetejére.

A Dalgona kávés muffin receptje – hűen a dalgona kávéhoz – úgy készül, ahogyan a dalgona kávéban az alsó réteg tej, a felső réteg pedig aranybarna habos kávé.
Ezek a ízletes tojás nélküli muffinok tökéletesen ötvözik a vanília és a kávé ízét. A sütik állaga puha és szivacsos. A kávé szerelmeseinek ez nemcsak egy szép látvány, hanem az ízlelőbimbóiknak is kényeztetés.

Recept forrása: kuchpakrahahai.in

Ha tetszett a recept, mentsd el, oszd meg másokkal, írd meg kommentben!

Similar Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük