Ananászos muffin recept
Ez az ananászos muffin a nyár egyik kedvence. Trópusi hangulattal tölti meg a konyhát. Tökéletes választás a nyári szülinapozáshoz vagy baráti összejövetelekhez.
Ananászos muffin hozzávalók
- 20 dkg ananász (konzerv is lehet)
- 25 dkg liszt
- 4 teáskanál sütőpor
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 1 csipet só
- 3 tojás
- 17 dkg cukor
- 20 dkg vaj
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 evőkanál ananászlé
Ananászos muffin elkészítése
- 190 fokra melegítsük elő a sütőt.
- Vegyünk elő egy tálat és keverjük össze benne a lisztet, a sütőport, a pudingport és a csipet sót.
- Egy nagyobb tálban verjük fel a tojásokat. Majd adjuk hozzá a vajat, cukrot, vaníliás cukrot, az ananászlevet és keverjük habosra.
- A nedves összetevőkhöz adjuk hozzá a száraz összetevőket és keverjük össze. Ügyeljünk rá, hogy ne keverjük túl, hogy a muffin tésztája megőrizze sütés után légiességét.
- Vágjuk apróra az ananászt, vagy akár le is turmixolhatjuk úgy, hogy kissé darabos maradjon. Majd ezt is adjuk a tésztához.
- Adagoljuk muffin formákba az elkészült masszát és tegyük a sütőbe.
- Süssük 22-25 percig légkeveréssel. Végezzünk próbát fogpiszkálóval, hogy biztosan megsült-e a muffin belseje.
Tipp:
Ízlés szerint meghinthetjük porcukorral a muffinok tetejét.