Szőlős muffin recept

Az ősz beköszöntével újra eljött az idő, hogy őszi gyümölcsízekkel kényeztessük magunkkal. A friss, édes szőlőszemek remek alkotóelemei egy kivételes szőlős muffin sütinek.
Ebben a receptben az édes szőlő minden muffin falatban egy kis őszi hangulatot idéz. A szőlő frissessége és az ősz játékos színei összeolvadnak. A muffinok így válnak igazán különlegessé.
Ezek a finom muffinok ideálisak egy nyugodtan eltöltött gyümölcsös reggelihez egy bögre forró teával vagy kávéval. Használjuk ki ezt a csodálatos, megannyi színben pompázó időszakot. Próbáljuk ki ezt a receptet, hogy örömet szerezzünk magunknak és másoknak egyaránt.
Szőlős muffin hozzávalók
- 10 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 6 dkg finomliszt
- 1,5 teáskanál sütőpor
- 2 evőkanál margarin
- 1 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 tojás
- 1,5 dl tej
- 1 csapott teáskanál fahéj
- 15 dkg szőlő (Lehet kékszőlőből és fehérszőlőből is, vegyesen a legjobb. A kisebb szemeket részesítsük előnyben.)
Szőlős muffin elkészítése
- Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
- A muffinformákat vajazzuk ki, vagy tegyünk bele papírkapszlikat.
- Egy tálban összekeverjük a teljes kiőrlésű lisztet és a sütőport.
- Egy másik tálban keverjük habosra a nedves összetevőket: a margarint, a tojást és a tejet. Ehhez adjuk hozzá a cukrot, vaníliás cukrot, valamint a fahéjat.
- Egy harmadik tálba beleöntjük a finomlisztet és a szőlőszemeket megforgatjuk benne.
- Ezt követően a nedves összetevőkhöz hozzáadjuk a teljes kiőrlésű lisztes keveréket, majd pedig a szőlőszemekkel teli lisztes tálat.
- Az egész masszát jól elkeverjük és muffin formák 2/3-áig töltjük.
- Ezt követően az előmelegített sütőben körülbelül 20-25 perc alatt készre sütjük. Ellenőrizzük fogpiszkálóval, hogy a muffin biztosan jól átsült. Ha beleszúrjuk a muffin közepébe a fogpiszkálót, a tésztának le kell róla peregnie a kihúzáskor.
Jó étvágyat!