|

Szőlős muffin recept

Szőlős muffin recept

Az ősz beköszöntével újra eljött az idő, hogy őszi gyümölcsízekkel kényeztessük magunkkal. A friss, édes szőlőszemek remek alkotóelemei egy kivételes szőlős muffin sütinek.

Ebben a receptben az édes szőlő minden muffin falatban egy kis őszi hangulatot idéz. A szőlő frissessége és az ősz játékos színei összeolvadnak. A muffinok így válnak igazán különlegessé.

Ezek a finom muffinok ideálisak egy nyugodtan eltöltött gyümölcsös reggelihez egy bögre forró teával vagy kávéval. Használjuk ki ezt a csodálatos, megannyi színben pompázó időszakot. Próbáljuk ki ezt a receptet, hogy örömet szerezzünk magunknak és másoknak egyaránt.

Szőlős muffin hozzávalók

  • 10 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 6 dkg finomliszt
  • 1,5 teáskanál sütőpor
  • 2 evőkanál margarin
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 tojás
  • 1,5 dl tej
  • 1 csapott teáskanál fahéj
  • 15 dkg szőlő (Lehet kékszőlőből és fehérszőlőből is, vegyesen a legjobb. A kisebb szemeket részesítsük előnyben.)

Szőlős muffin elkészítése

  1. Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
  2. A muffinformákat vajazzuk ki, vagy tegyünk bele papírkapszlikat.
  3. Egy tálban összekeverjük a teljes kiőrlésű lisztet és a sütőport.
  4. Egy másik tálban keverjük habosra a nedves összetevőket: a margarint, a tojást és a tejet. Ehhez adjuk hozzá a cukrot, vaníliás cukrot, valamint a fahéjat.
  5. Egy harmadik tálba beleöntjük a finomlisztet és a szőlőszemeket megforgatjuk benne.
  6. Ezt követően a nedves összetevőkhöz hozzáadjuk a teljes kiőrlésű lisztes keveréket, majd pedig a szőlőszemekkel teli lisztes tálat.
  7. Az egész masszát jól elkeverjük és muffin formák 2/3-áig töltjük.
  8. Ezt követően az előmelegített sütőben körülbelül 20-25 perc alatt készre sütjük. Ellenőrizzük fogpiszkálóval, hogy a muffin biztosan jól átsült. Ha beleszúrjuk a muffin közepébe a fogpiszkálót, a tésztának le kell róla peregnie a kihúzáskor.

Jó étvágyat!

Ha tetszett a recept, mentsd el, oszd meg másokkal, írd meg kommentben!

Similar Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük