Szilvás muffin recept

Szilvás muffin recept

A szilva a nyár egyik sláger gyümölcse. Adott a lehetőség egy finom, nyárias sütemény, a szilvás muffin elkészítéséhez. A szilva tele van antioxidánsokkal, vitaminokkal, nem véletlenül az egyik legkedveltebb gyümölcs. Ezzel a recepttel bárkit könnyen levehető a lábáról. Próbáld ki!

Szilvás muffin hozzávalók

  • 3 bögre liszt
  • 1 bögre cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 50 g vaj
  • 3 lágyan felvert tojás
  • másfél bögre tej
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 csapott teáskanál fahéj
  • szilva (ízlés szerinti mennyiségben)
  • csipet só

Szilvás muffin elkészítése

  • Egy tálban alaposan keverjük össze a lisztet, cukrot, vaníliás cukrot, a sütőport, a fahéjat és a csipet sót.
  • Egy másik tálban olvasszuk meg a vajat, majd adjuk hozzá a tojásokat és lágyan verjük fel.
  • Alakítsunk ki egy kis mélyedést a lisztes keverékben, majd ebbe a mélyedésbe öntsük bele a tojásos keveréket.
  • Jól keverjük el az alapanyagokat és közben adjuk hozzá a masszához a tejet is.
  • Reszeljük bele a citromhéjat is és újból keverjünk a tésztán.
  • Legvégén adjuk hozzá a feldarabolt szilvát. Egy szilvát érdemes minimum 8 részre vágni, hogy ne legyenek túl nagyok a darabok.
  • Egy újabb keverés után a masszát kivajazott muffin formákba töltjük. Ügyeljünk rá, hogy a muffin formák maximum 3/4-ig legyenek megtöltve.
  • Ezt követően 200 fokra előmelegített sütőben körülbelül 15 perc alatt készre sütjük.
  • A kész, kihűlt muffinokat porcukorral díszíthetjük.

Jó étvágyat!

Ha tetszett a recept, oszd meg másokkal is vagy mentsd el magadnak!

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top