Szilvás muffin recept
A szilva a nyár egyik sláger gyümölcse. Adott a lehetőség egy finom, nyárias sütemény, a szilvás muffin elkészítéséhez. A szilva tele van antioxidánsokkal, vitaminokkal, nem véletlenül az egyik legkedveltebb gyümölcs. Ezzel a recepttel bárkit könnyen levehető a lábáról. Próbáld ki!
Szilvás muffin hozzávalók
- 3 bögre liszt
- 1 bögre cukor
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 50 g vaj
- 3 lágyan felvert tojás
- másfél bögre tej
- 1 db citrom reszelt héja
- 1 csapott teáskanál fahéj
- szilva (ízlés szerinti mennyiségben)
- csipet só
Szilvás muffin elkészítése
- Egy tálban alaposan keverjük össze a lisztet, cukrot, vaníliás cukrot, a sütőport, a fahéjat és a csipet sót.
- Egy másik tálban olvasszuk meg a vajat, majd adjuk hozzá a tojásokat és lágyan verjük fel.
- Alakítsunk ki egy kis mélyedést a lisztes keverékben, majd ebbe a mélyedésbe öntsük bele a tojásos keveréket.
- Jól keverjük el az alapanyagokat és közben adjuk hozzá a masszához a tejet is.
- Reszeljük bele a citromhéjat is és újból keverjünk a tésztán.
- Legvégén adjuk hozzá a feldarabolt szilvát. Egy szilvát érdemes minimum 8 részre vágni, hogy ne legyenek túl nagyok a darabok.
- Egy újabb keverés után a masszát kivajazott muffin formákba töltjük. Ügyeljünk rá, hogy a muffin formák maximum 3/4-ig legyenek megtöltve.
- Ezt követően 200 fokra előmelegített sütőben körülbelül 15 perc alatt készre sütjük.
- A kész, kihűlt muffinokat porcukorral díszíthetjük.
Jó étvágyat!