Sajtos-tökmagos muffin recept

Ha ősz, akkor nem hiányozhat a konyhából a tökmag. Nem csak a halloween-i hangulatot alapozza meg, de levesbe felhasználva, vagy édes/sós süteményhez hozzáadva fenséges, ropogós kiegészítő is. Ha családi hagyománnyá vált az októberi tökfaragás, semmiképpen se dobd ki a tökmagokat. Tisztítsd meg, majd szárítsd ki. A meghámozott tökmagokat változatosan felhasználhatod. Például süthetsz egy nagyon finom sajtos-tökmagos muffint.
Sajtos-tökmagos muffin hozzávalók
- 2 bögre liszt
- 1 bögre reszelt sajt
- 1 tojás
- 1 bögre tej
- 1 csomag hámozott tökmag (opcionálisan sós)
- fél csomag sütőpor
- ízlés szerint só, bors
Sajtos-tökmagos muffin elkészítése
- Egy tálba átszitáljuk a lisztet és a sütőport.
- Ehhez hozzáadjuk a tojást, majd elkeverjük.
- Majd hozzáadjuk a tökmagot és a reszelt sajtot is. Hagyjunk a végére valamennyi tökmagot és sajtot, hogy a muffinok tetejét is díszíteni lehessen vele.
- A keverékhez hozzáöntjük a tejet is.
- Ízlés szerint szórjuk meg sóval és borssal, majd az egész masszát jó alaposan keverjük el, hogy csomómentes legyen.
- A muffin formákba tegyünk muffin papírokat, majd töltsük meg 3/4-ig a masszával.
- A muffinok tetejét szórjuk meg egy kis sajttal, majd tegyünk rá egy kevés tökmagot.
- Ezt követően 190 fokra előmelegített sütőbe tesszük a sós sütiket és 10-15 perc alatt megsütjük.
Tipp!
- A tökmaghoz adhatunk napraforgó magot is, hogy még jobban feldobja a muffinunkat.
Jó étvágyat!