DXN ganoderma kávé webshop

Sajtos muffinok Sós muffinok

Sajtos-tökmagos muffin recept

Sajtos-tökmagos muffin

Ha ősz, akkor nem hiányozhat a konyhából a tökmag. Nem csak a halloween-i hangulatot alapozza meg, de levesbe felhasználva, vagy édes/sós süteményhez hozzáadva fenséges, ropogós kiegészítő is. Ha családi hagyománnyá vált az októberi tökfaragás, semmiképpen se dobd ki a tökmagokat. Tisztítsd meg, majd szárítsd ki. A meghámozott tökmagokat változatosan felhasználhatod. Például süthetsz egy nagyon finom sajtos-tökmagos muffint.

Sajtos-tökmagos muffin hozzávalók

  • 2 bögre liszt
  • 1 bögre reszelt sajt
  • 1 tojás
  • 1 bögre tej
  • 1 csomag hámozott tökmag (opcionálisan sós)
  • fél csomag sütőpor
  • ízlés szerint só, bors

Sajtos-tökmagos muffin elkészítése

  1. Egy tálba átszitáljuk a lisztet és a sütőport.
  2. Ehhez hozzáadjuk a tojást, majd elkeverjük.
  3. Majd hozzáadjuk a tökmagot és a reszelt sajtot is. Hagyjunk a végére valamennyi tökmagot és sajtot, hogy a muffinok tetejét is díszíteni lehessen vele.
  4. A keverékhez hozzáöntjük a tejet is.
  5. Ízlés szerint szórjuk meg sóval és borssal, majd az egész masszát jó alaposan keverjük el, hogy csomómentes legyen.
  6. A muffin formákba tegyünk muffin papírokat, majd töltsük meg 3/4-ig a masszával.
  7. A muffinok tetejét szórjuk meg egy kis sajttal, majd tegyünk rá egy kevés tökmagot.
  8. Ezt követően 190 fokra előmelegített sütőbe tesszük a sós sütiket és 10-15 perc alatt megsütjük.

Tipp!

  • A tökmaghoz adhatunk napraforgó magot is, hogy még jobban feldobja a muffinunkat.

Jó étvágyat!

Ha tetszett a recept, oszd meg másokkal is vagy mentsd el magadnak!

Ezek a muffin receptek is érdekelhetnek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük