Gombás muffin (bögrés) recept

Aki eddig csak az édes muffintésztához volt szokva és szeretné kipróbálni a kissé sós muffin ízvilágot, annak ez a bögrés gombás muffin recept telitalálat lesz. A változatos hozzávalók egy igazán különleges ízélményt adnak.
Gombás muffin hozzávalók
- 1 evőkanál vaj
- 1/3 bögre apróra vágott vöröshagyma
- 3/4 bögre apróra vágott gomba
- 1/4 bögre apróra vágott dió
- ízlés szerint kevés bors, kakukkfű, szárított petrezselyem, só
- 1 és 3/4 bögre liszt
- 1 evőkanál cukor
- 2 teáskanál sütőpor
- 1/2 bögre reszelt cheddar sajt
- 3/4 bögre tej
- 1/3 bögre sütő olaj
- 1 felvert tojás
Gombás muffin elkészítése
- A vajat olvasszuk fel egy serpenyőben, majd adjuk hozzá az apróra vágott gombát és hagymát. Hirtelen süssük meg, amíg a hagyma üveges lesz.
- Adjuk hozzá a diót és a többi fűszernövényt (kakukkfű, petrezselyem,).
- Az egészet jól elkeverjük és körülbelül még egy percig alacsony lángon sütjük. Majd vegyük le a tűzről és tegyük félre.
- Vegyünk elő egy nagy tálat és keverjük benne össze a lisztet, cukrot, sót, borsot, sütőport és sajtot.
- Vegyünk elő egy kisebb tálat és verjük fel benne a tojást, majd adjuk hozzá és jól keverjük össze az olajat és a tejet.
- A száraz keverék közepébe alakítsunk ki egy kis mélyedést és öntsük bele a tojásos keveréket.
- Adjuk hozzá a gombás keveréket is és óvatosan keverjük össze, hogy a száraz összetevők benedvesedjenek. Vigyázzunk, ne keverjük túl, különben nem lesz légies a muffin tésztája.
- Adagoljuk a masszát kivajazott muffin formákba. Ne töltsük tele a formákat.
- Majd tegyük 200 fokra előmelegített sütőbe 25-28 percre.
- Miután megsült a muffin, melegen tálaljuk.
Jó étvágyat!