DXN ganoderma kávé webshop

Sajtos muffinok Sós muffinok Zöldséges muffinok

Gombás muffin (bögrés) recept

Gombás muffin

Aki eddig csak az édes muffintésztához volt szokva és szeretné kipróbálni a kissé sós muffin ízvilágot, annak ez a bögrés gombás muffin recept telitalálat lesz. A változatos hozzávalók egy igazán különleges ízélményt adnak.

Gombás muffin hozzávalók

  • 1 evőkanál vaj
  • 1/3 bögre apróra vágott vöröshagyma
  • 3/4 bögre apróra vágott gomba
  • 1/4 bögre apróra vágott dió
  • ízlés szerint kevés bors, kakukkfű, szárított petrezselyem, só
  • 1 és 3/4 bögre liszt
  • 1 evőkanál cukor
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1/2 bögre reszelt cheddar sajt
  • 3/4 bögre tej
  • 1/3 bögre sütő olaj
  • 1 felvert tojás

Gombás muffin elkészítése

  1. A vajat olvasszuk fel egy serpenyőben, majd adjuk hozzá az apróra vágott gombát és hagymát. Hirtelen süssük meg, amíg a hagyma üveges lesz.
  2. Adjuk hozzá a diót és a többi fűszernövényt (kakukkfű, petrezselyem,).
  3. Az egészet jól elkeverjük és körülbelül még egy percig alacsony lángon sütjük. Majd vegyük le a tűzről és tegyük félre.
  4. Vegyünk elő egy nagy tálat és keverjük benne össze a lisztet, cukrot, sót, borsot, sütőport és sajtot.
  5. Vegyünk elő egy kisebb tálat és verjük fel benne a tojást, majd adjuk hozzá és jól keverjük össze az olajat és a tejet.
  6. A száraz keverék közepébe alakítsunk ki egy kis mélyedést és öntsük bele a tojásos keveréket.
  7. Adjuk hozzá a gombás keveréket is és óvatosan keverjük össze, hogy a száraz összetevők benedvesedjenek. Vigyázzunk, ne keverjük túl, különben nem lesz légies a muffin tésztája.
  8. Adagoljuk a masszát kivajazott muffin formákba. Ne töltsük tele a formákat.
  9. Majd tegyük 200 fokra előmelegített sütőbe 25-28 percre.
  10. Miután megsült a muffin, melegen tálaljuk.

Jó étvágyat!

Ha tetszett a recept, oszd meg másokkal is vagy mentsd el magadnak!

Ezek a muffin receptek is érdekelhetnek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük