DXN ganoderma kávé webshop

Húsos muffinok Sajtos muffinok Sós muffinok

Fokhagymás-fűszeres muffin recept

Fokhagymás-fűszeres muffin

Mára egy különleges és ínycsiklandó muffin receptet hoztam, ami igazán egyedi és izgalmas ízélményt kínál. A fokhagymás-fűszeres muffin elkészítésekor megismerkedhetünk egy olyan változattal, amely kiválóan illik főételek mellé, vagy akár önmagában is élvezhetjük. Ez a sós muffin azonban nem csupán a fokhagyma és fűszerek miatt érdekes, hanem a puha, könnyű állaga miatt is, ami tökéletes kísérője lesz bármilyen ételnek. Ismerjük meg részletesen ezt a fantasztikus fokhagymás-fűszeres muffint.

Fokhagymás-fűszeres muffin hozzávalók

  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 csapott kanál fűszerkeverék (oreganó, lestyán, kakukkfű, bazsalikom)
  • 1 vöröshagyma
  • 10 dkg főtt sonka
  • 22 dkg sima liszt
  • 3 dkg teljes kiőrlésű tönköly finomliszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1/2 teáskanál szódabikarbóna
  • csipet só, bors
  • 2 tojás
  • 50 ml olívaolaj
  • 1/4 liter tej
  • 2 dkg reszelt sajt
  • kevés reszelt sajt a tetejére is kell

Fokhagymás-fűszeres muffin elkészítése

  1. Melegítsd elő a sütőt 200 fokra, hogy a muffinok sülése során tökéletesen aranybarna és puha állagúak legyenek.
  2. Készíts elő muffin formákat, és béleld őket papír muffin kapszlikkal, hogy könnyedén kivehed majd a süteményeket.
  3. Egy nagy tálban alaposan keverd össze a liszteket, sütőport, sót és az őrölt borsot.
  4. A keverékhez add hozzá a többi fűszert is (oregánó, lestyán, kakukkfű, bazsalikom).
  5. Vágjuk apróra a hagymát, fokhagymát és a sonkát, majd azt is keverjük hozzá a száraz összetevőkhöz.
  6. Egy másik tálban verj fel két friss tojást, majd keverd hozzá az olívaolajat, a tejet és a reszelt sajtot. A tojások segítenek a muffinoknak megemelkedni és könnyűvé válni, az olívaolaj pedig gazdag ízt és szaftosságot kölcsönöz a süteményeknek.
  7. Lassan öntsd a száraz hozzávalókat a nedvesekhez, és keverd össze őket egy spatulával vagy fakanállal. A cél az, hogy a tészta homogén és csomómentes legyen, de ügyelj arra, hogy ne keverd túl, mert akkor a muffintészta túlságosan „merevvé” válik.
  8. Töltsd meg 3/4-ig a muffin formákat a masszával. A tészta mennyiségét úgy számold, hogy minden formában egyforma magasságot érj el, így a muffinok egységesen sülnek meg.
  9. Mindegyik muffin tetejére szórj egy kis sajtot.
  10. A muffinokat tedd az előmelegített sütőbe, majd süsd 200 fokon 20-25 percig, vagy amíg szép aranybarna nem lesz a tetejük.
  11. Miután kihűltek a muffinok, már lehet is fogyasztani.

Élvezd a sütés örömét, és hagyd, hogy a fokhagyma és friss fűszerek ínycsiklandóan gazdag aromái kitöltsék az otthonodat! Jó étvágyat! 🙂

Ha tetszett a recept, oszd meg másokkal is vagy mentsd el magadnak!

Ezek a muffin receptek is érdekelhetnek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük