DXN ganoderma kávé webshop

Édes muffinok Gyümölcsös muffinok

Ananászos muffin recept

Ananászos muffin

Ez az ananászos muffin a nyár egyik kedvence. Trópusi hangulattal tölti meg a konyhát. Tökéletes választás a nyári szülinapozáshoz vagy baráti összejövetelekhez.

Ananászos muffin hozzávalók

  • 20 dkg ananász (konzerv is lehet)
  • 25 dkg liszt
  • 4 teáskanál sütőpor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 csipet só
  • 3 tojás
  • 17 dkg cukor
  • 20 dkg vaj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 evőkanál ananászlé

Ananászos muffin elkészítése

  1. 190 fokra melegítsük elő a sütőt.
  2. Vegyünk elő egy tálat és keverjük össze benne a lisztet, a sütőport, a pudingport és a csipet sót.
  3. Egy nagyobb tálban verjük fel a tojásokat. Majd adjuk hozzá a vajat, cukrot, vaníliás cukrot, az ananászlevet és keverjük habosra.
  4. A nedves összetevőkhöz adjuk hozzá a száraz összetevőket és keverjük össze. Ügyeljünk rá, hogy ne keverjük túl, hogy a muffin tésztája megőrizze sütés után légiességét.
  5. Vágjuk apróra az ananászt, vagy akár le is turmixolhatjuk úgy, hogy kissé darabos maradjon. Majd ezt is adjuk a tésztához.
  6. Adagoljuk muffin formákba az elkészült masszát és tegyük a sütőbe.
  7. Süssük 22-25 percig légkeveréssel. Végezzünk próbát fogpiszkálóval, hogy biztosan megsült-e a muffin belseje.

Tipp:

Ízlés szerint meghinthetjük porcukorral a muffinok tetejét.

Ha tetszett a recept, oszd meg másokkal is vagy mentsd el magadnak!

DXN ganoderma kávé webshop

Ezek a muffin receptek is érdekelhetnek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük