A répás muffint sokféleképp variálhatjuk. A jelenlegi receptben különösen nagy hangsúlyt kap a répa. Hihetetlenül egyszerű bögrés recept, ahol nem kell túlagyalni a hozzávalókat. Ebben a receptben dió és egy kis citromhéj hozzáadásával tesszük egyedivé a süteményt. Ha tetszik ez a diós-citromos-répás muffin, nézd meg az almás-mazsolás változatot is.
Répás muffin hozzávalók
- 2 bögre liszt
- fél bögre darált dió
- 1 csomag sütőpor
- 1 tojás
- 1 bögre barna cukor
- 1 bögre olaj/vaj
- 1 bögre tej
- 2 bögre reszelt répa
- 1 citrom reszelt héja
- csipet só
Répás muffin elkészítése
- Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
- Keverjük össze egy közepes tálban a lisztet, diót, sütőport és a csipet sót.
- Egy nagy tálban verjük fel a tojást és adjuk hozzá a barna cukrot, tejet és az olajat. Ha vajat használunk az olaj helyett, akkor mikróban olvasszuk meg, hogy folyós legyen.
- A tojásos keverékhez lassan, adagokban öntsük hozzá a lisztes keveréket és mindig keverjünk egyet rajta.
- Az elkészült masszához adjuk hozzá a 2 bögre reszelt répát és reszeljük bele a citrom héját is, majd egyenletesen keverjük el az egészet.
- Szilikon muffin formákba adagoljuk a tésztát. Ügyeljünk rá, hogy ne rakjuk tele a formákat, hogy legyen helye a tésztának a növekedéshez.
- Majd tegyük az előmelegített sütőbe és 15-20 perc alatt süssük készre.
Tipp!
- A muffin ízét tovább fokozhatjuk, ha egy csapott teáskanál mézeskalács fűszerkeveréket adunk a masszához.
Jó étvágyat!