Sajtos-krumplis muffin hozzĂĄvalĂłk
- 15 dkg liszt
- 1,5 teĂĄskanĂĄl sĂŒtĆpor
- 0,5 teĂĄskanĂĄl sĂł
- 0,5 teĂĄskanĂĄl szĂłdabikarbĂłna
- 10 dkg krumplipĂŒrĂ© pehely
- 10 dkg reszelt sajt
- 1 csomĂł megmosott, felaprĂłzott snidling
- 1 kåvéskanål reszelt szerecsendió
- bors (ĂzlĂ©s szerint)
- pirospaprika (ĂzlĂ©s szerint)
- 1 tojĂĄs
- 2 dl tej
- 0,5 dl olaj
- 20 dkg tejföl
- a tetejére: reszelt sajt, kockåra vågott piros paprika
Sajtos-krumplis muffin elkĂ©szĂtĂ©se
- MelegĂtsĂŒk elĆ a sĂŒtĆt 180 fokra Ă©s vajazzuk ki a muffin formĂĄkat.
- Egy kisebb tĂĄlban keverjĂŒk össze a következĆ hozzĂĄvalĂłkat: liszt, sĂŒtĆpor, sĂł, szĂłdabikarbĂłna, krumplipĂŒrĂ© pehely, reszelt sajt, snidling, szerecsendiĂł, bors, pirospaprika.
- Egy nagyobb tĂĄlban simĂĄra keverjĂŒk a nedves összetevĆket: tojĂĄs, tej, olaj, tejföl.
- Majd a nedves hozzĂĄvalĂłkhoz fokozatosan hozzĂĄkeverjĂŒk a szĂĄraz hozzĂĄvalĂłkat. CsomĂłmentes legyen. Ha mixert hasznĂĄlunk a keverĂ©shez, akkor a legkisebb fokozaton tegyĂŒk ezt.
- A tĂ©sztĂĄt töltsĂŒk a muffin formĂĄk 3/4-Ă©ig.
- A tetejĂ©t megszĂłrhatjuk egy kis reszelt sajttal Ă©s piros szĂnƱ aprĂłra vĂĄgott paprikĂĄval.
- Majd behelyezzĂŒk az elĆmelegĂtett sĂŒtĆbe kb 20-25 percre.
- Ha megsĂŒlt, kivesszĂŒk a sĂŒtĆbĆl Ă©s hagyjuk pĂĄr percet hƱlni, majd tĂĄlaljuk.
JĂł Ă©tvĂĄgyat!