Gesztenyés muffin hozzávalók
- 9 dkg margarin
- 12 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 tojás
- 30 ml rum aroma
- 15 dkg megpuhított gesztenyepüré
- 1,25 dl tej
- 20 dkg liszt
- 1,5 kávéskanál sütőpor
- 1 csapott teáskanál fahéj
- 5 dkg mazsola
Gesztenyés muffin elkészítése
- A sütőt 200 fokra előmelegítjük és a muffin formákat kivajazzuk.
- Egy pohárba öntsük bele a tejet és a rumaromát, majd áztassuk meg benne néhány percre a mazsolákat.
- Összekeverjük egy tálban a száraz összetevőket: liszt, sütőpor, fahéj.
- Egy másik tálban habosra keverjük a tojásokat margarinnal, cukorral és vaníliás cukorral.
- Ehhez a tojásos keverékhez adjuk hozzá a megpuhított gesztenyepürét.
- Szintén a tojásos-gesztenyés keverékhez öntsük hozzá a mazsolás-rumos tejet. Keverjük jól össze.
- A száraz összetevőket keverjük össze a nedves összetevőkkel.
- Adagoljuk a nyers tésztát muffin formákba (kb 2/3-áig), majd 200 fokon süssük körülbelül 20 percig.
Jó étvágyat!