Gazdag gombás muffin

Hozzávalók

1 és 3/4 csésze liszt
1 evőkanál cukor
csipet só
2 teáskanál sütőpor
1/2 csésze reszelt cheddar sajt
3/4 csésze tej
1/3 csésze sütő olaj
1 felvert tojás
3/4 csésze apróra vágott gomba
1/3 csésze apróra vágott vöröshagyma
1/4 csésze apróra vágott dió
kevés bors, kakukkfű, szárított
petrezselyem, só
1 evőkanál vaj

Gazdag gombás muffin

Elkészítés

A vajat egy serpenyőben felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a gombát és a hagymát. Hirtelen megsütjük, amíg a hagyma meg nem lágyul. Hozzáadjuk a diót és a fűszereket. Jól elkeverjük, és alacsony lángon még egy percig főzzük. Ezt követően levesszük a tűzről és félretesszük. Egy nagy tálban összekeverjük a lisztet, a cukrot, a sót, a sütőport és a sajtot. Egy kisebb tálban alaposan elkeverjük az olajat, a tejet és a tojást. A száraz keverékbe egy mélyedést készítünk és egyszerre beleöntjük a folyadékot. Hozzáadjuk a gombás anyagot és csak addig keverjük, amíg a száraz összetevők meg nem nedvesednek. Ne keverd túl! Kivajazott muffin formába töltjük, majd előmelegített sütőben 200 fokon 25 percig sütjük. Melegen tálaljuk.

Thanks for rating this! Now tell the world how you feel - .
Hogy tetszett?
  • Inkább nem
  • Talán
  • Nem rossz
  • Elmegy
  • Tetszik

Szólj hozzá!